• Komersant: "Beograd je dobio ultimatum iz Brisela"

  Centralna tema pregovora predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, u Briselu biće razmena teritorija, piše ruski list Komersant. Moskovski dnevnik podseća da su protiv te ideje vodeće zemlje Evrope, dok se eksperti boje da će prekrajanje granica dovesti do novog rata na Balkanu.

 • EU: Nezavisnost pravosuđa od presudnog značaja

  „Evropska unija poziva sve da se uzdrže od bilo kakvih napada na vladavinu prava, uključujući i lične i klevetničke komentare protiv pojedinih tužilaca ili sudija. Nezavisnost i autonomija pravosuđa, uključujući tužilaštvo, od presudnog su značaja u ovom kontekstu i moraju da se obezbede. EU pažljivo prati slučaj tužioca Eljeza Bljakaja“ – saopštila je Kancelarija Evropske unije.

 • Promena Ustava zbog Kosova?

  Potpisivanje pravno-obavezujućeg dokumenta sa Kosovom podrazumeva promenu Ustava Srbije, potvrđuju sagovornici Radija Slobodna Evropa (RSE), koji napominje da, uprkos tome, ni u Vladi, ni u Kancelariji za Kosovo, ni u Skupštini Srbije nema informacija da se iko time bavi.

 • Dačić: Sa Kosovom nema granice, pa nema ni demarkacije

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se počne s radom na obeležavanju granice između Kosova i Srbije, da između centralne Srbije i Kosova ne postoji granica, već administrativna linija i da ne može doći do demarkacije.

 • Diković i Kuoči o saradnji Vojske Srbije i Kfora

  Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u susretu sa komandantom Kfora Salvatoreom Kuočijem ocenio da je bezbednosna situacija na KiM složena, te istakao da "VS prepoznaje međunarodne snage na KiM kao važan faktor stabilnosti i garant bezbednosti za stanovništvo i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa".

 • Vučić: Govor na KiM za budućnost, ne za aplauz

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će prilikom posete Srbima na KiM održati važan govor, kako ističe, jedan od najvažnijih u njegovom životu, a da je njegov motiv šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza će u tom trenutku dobiti.

 • Svađa Tačija i Haradinaja oko pregovora u Briselu

  U kabinetu kosovskog predsednika Hašima Tačija tvrde da će "Preševska dolina" biti na stolu narednog sastanka u Briselu, a u isto vreme kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da Tači nema njegovu podršku za razgovor o granicama.

 • Gračanica: Podrška SPC, ’ne’ podeli

  Apsolutna podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi i neprihvatanje razgraničenja i podele kao mogućeg rešenja kosovskog pitanja, neki su od zaključaka koju su doneti na okruglom stolu koji je organizovao Srpski nacionalni forum u Gračanici.

 • Albanci s juga centralne Srbije danas sa Ramom o granicama?

  Predsedik Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa sa kolegama drugih političkih partija Albanaca sa juga centralne Srbije borave danas u Tirani, gde odvojeno razgovaraju sa premijerom Edijem Ramom i ministrom spoljnih poslova Dimitrom Bušatijem, o aktuelnoj situaciji vezanoj za rešavanje pitanja Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane