• Dačić danas sa Lavrovom o Kosovu

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas će u Sočiju upoznati ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova o toku dijaloga Beograda sa Prištinom.

 • "Pregovaranje o granicama izdaja, diranje u granice poziv na oružje"

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izašao je u javnost potpuno protiv izjava predsednika Hašima Tačija o korekciji granica sa Srbijom. Po rečima Haradinaja, niko nema pravo da razgovara o granicama Kosova i ako neko pokuša da ih pomeri, onda će to da bude nacionalna izdaja.

 • Dve decenije od kidnapovanja Perenića i Slavuja

  Iako su neposredno nakon otmice novinara Radio Prištine Ranka Perenića i Đura Slavuja 21. avgusta 1998. godine, u Orahovcu viđeni njihov automobil i novinarska oprema, iz policije i tužilaštva nema zvaničnih podataka da je iko saslušan. Čak ni članovi njihovih porodica nisu pozvani da daju izjave, saopšteno je iz UNS.

 • "Za dogovor o Kosovu potrebna podrška Rusije"

  "Oni koji se ozbiljno bave svojim poslom, koji su ozbiljni i odgovorni državnici, ne rukovode se time koliko će ljudi ići za njima, već koliko će dobra i pravih dela učiniti za zemlju i narod", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  i istakao je da je za dogovor o Kosovu potrebna podrška Rusije.

 • Zeri: Nema dokaza, nema optužnica

  Kancelarija Specijalizovanog tužilaštva pri Specijalnom sudu još nije uspela da obezbedi dovoljno dokaza za podizanje optužnica, piše Zeri.

 • SNF traži prijem kod Dodika

  Članovi Srpskog nacionalnog foruma zatražili su prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika sa kojim žele da razgovaraju o “Kosovu i Metohiji i poslednjim predlozima vlasti Republike Srbije za etničko razgraničenje”.

 • Centralno Kosovo: Mnogo faktora utiče na broj đaka

  Sve manji broj đaka se, iz godine u godinu, upisuje u OŠ “Ugljare” koja se nalazi u istoimenom selu u blizini Kosova Polja, navodi njen direktor Goran Jović. Slična situacija je i u OŠ “Kralj Milutin“ u Gračanici, dok takvih problema uglavnom nema u Lapljem Selu, mada i tamo broj učenika oscilira.

 • Ljajić: Ključna naredna runda dijaloga

  Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je naredna runda dijaloga Beograda i Prištine ključna faza i da će se nakon narednog sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija znati da li se ide u pravcu rešenja kosovskog pitanja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane