• B. Ničić: Vučićeva računica o broju Srba jeftin trik

  “Po onome kako je predsednik Srbije u javnost izneo procente o broju Srba na Kosovu može se reći da nije pogrešio, međutim predstavljanje situacije na takav način je samo jedan jeftin trik i izvrtanje činjenica”, kaže novinar Budimir Ničić, komentarišući sinoćnje izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

 • Vučić i Tači u trci za Nobela? - “Smešno”

  Pisanje medija da bi predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači mogli biti nominovani za Nobelovu nagradu za mir ukoliko do narednog proleća “raspletu kosovski čvor”, kod dela stanovništva na Kosovu izaziva čuđenje. “To je smešno i potpuno apsurdno”, kaže Imer Muškoljaj. Nenad Rašić kaže da “oni nisu ti ljudi”. 

 • Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

  Uprkos aktuelnoj retorici zvaničnog Berlina i Vašingtona protiv  "demarkacije" između Srbije i Kosova, pojedine nemačke diplomate nezvanično kažu da bi, ako Beograd i Priština dođu do takvog rešenja za konačni status Kosova, "Vašington i Berlin teško bi mogli da se ne slože sa tako usaglašenim predlogom", prenosi sajt Demostat, pozivajući se na diplomatske izvore u Berlinu.

 • Ljajić: Cena "zamrznutog konflikta" ne bi bila niska

  Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da je dobar deo javnosti protiv bilo kakvih pregovora o rešavanju kosovskog pitanja i da se to do sada nikada nije dogodilo.

 • Zašto je blokirana optužnica za lažne "veterane"?

  Sutra će Specijalno tužilaštvo da održi konferenciju za medije kako bi razjasnili sve nedoumice u vezi sa optužnicom za lažne veterane (takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, prim. red.) i ostavkom tužioca Eljeza Bljakaja. Šef specijalnog suda, Rešat Milaku, priznao je da je jedan od razloga zašto optužnica nije podneta sudu to što nije poznato ko su nezakoniti korisnici (novčanih nadoknada). Postoje samo brojke, ali nema konkretnih imena. Milaku je rekao da će druge detalje izneti sutra.

 • NPP u Raški: Srce puno ’Banović Strahinje’

  Publika se u prepunoj sali Kulturnog centra "Gradac" u Raški dugotrajnim aplauzom zahvalila na gostovanju predstave "Banović Strahinja" u režiji Nebojše Bradića na "Raškim duhovnim svečanostima".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane