• Tačijeva zahvalnost Preševskoj dolini

  Predsednik Kosova Hašim Tači se zahvalio političarima i građanima Preševske doline koji su podržali njegovu ideju o "usklađivanju granice" sa Srbijom, navode danas prištinski mediji.

 • Odalović: Očekujem optužnice za zločine nad Srbima

  Predsednik vladine Komesije za nestala lica Veljko Odalović očekuje da Specijalni sud za ratne zločine pripadnika nekadašnje OVK podigne optužnice po dokazima koji su mu dostavljeni za zločine počinjene nad Srbima.

 • Zločin je zaledio život

  Gospodsko lice Senke Jovović, majke ubijenog Ivana, liči na kamen koji je postavljen iznad mesta gde je izdahnuo njen sin. Stoji uspravna i nema, gleda u svoje dete, gleda u nas i u godine koje je odnelo zlo.

 • Tači: Korigovanjem granica će se izbeći podela Kosova

  "Ponovno iscrtavanje granica, čime bi delovi Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom ušli u sastav Kosova, moglo bi da okonča dugotrajne tenzije između Beograda i Prištine i da im omogući napredak ka članstvu u EU", izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.

 • „Razgraničenje ili korekcija granica ne donose ništa dobro“

  „Razgraničenje na etničkoj bazi, korekcija granica ili deoba teritorija, ne nosi ništa dobro i to nije nikakvo rešenje, jer je ono uvek propraćeno prisilnim iseljavanjem stanovništva“, kazao je za RTV Kim kosovski analitičar Ramuš Tahiri uzimajući za primer slučaj Grčke i Turske iz 1920. godine kada je više miliona ljudi preselno preseljeno s jedne na drugu teritoriju.

 • „Da li je vlast nešto naučila nakon ubistva Ivanovića?“

  Poslednjih dana Srpska lista putem saopštenja najoštrije kritikuje predstavnike opozicije u Srbiji i na Kosovu, ali i pojedine predstavnike SPC na Kosovu zbog njihovih stavova o „razgraničenju“. Novinake Sanja Sovrlić i Tanja Lazarević podsećaju na sličnu retoriku usmerenu protiv Olivera Ivanovića.

 • Otac Sava reagovao na izjavu Vučića o Đakovici

  Ragujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da on neće živeti u Đakovici i da nema nijednog Srbina koji će tamo da ode, iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava napisao je da je predsednik već otpisao Srbe u tom gradiću u Metohiji, ali oni južno od Ibra.

 • "Zeri" o razgraničenju Beograda i Prištine

  Šest srpskih eksperata, prema tvrdnji dnevnika Zeri, pripremilo je predlog sporazuma o razgraničenju prema kojem bi "Kosovu pripala opština Preševo, a Srbiji četiri severne opštine, Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Severna Mitrovica".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane