• Koha: Severne opštine nelegalne

  Severna Mitrovica i još tri opštine na severu Kosova funkcionišu sa nelegalnim administracijama koje primaju plate i od Srbije i od Kosova, piše danas prištinski dnevnik Koha.

 • Uskoro otvaranje sigurne kuće u Mitrovici

  Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić najavio je danas da će ove nedelje u Kosovskoj Mitrovici biti otvorena sigurna kuća i položen kamen temeljac za izgradnju hladnjače, a da se u narednom periodu očekuje završetak radova na isturenom odeljenju dečjeg obdaništa.

 • Đurić: Ne izmišljati nove uslove za formiranje ZSO

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas kosovskog premijera Isu Mustafu da ne izmišlja nove uslove za formiranje Zajednice srpskih opština i naglasio da od EU očekuje da izvrši pritisak na Prištinu da primeni potpisane sporazume.

 • Kozarev: Da li su za Prištinu i posrednici iz EU nevernici?

  Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev upitao je Bajrama Gecaja "da li politički predstavnici Albanaca smatraju nevernicima i EU posrednike u dijalogu Beograda i Prištine, pošto su i njima potpisom 25. avgusta prošle godine obećali uspostavljanje ZSO i sprovođenje ostalih sporazuma". 

 • Grabovci: Nisam zabrinut zbog prisluškivanja

  Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci izjavio je da nije zabrinut zbog prisluškivanih razgovora, koje je objavio kosovski istraživački sajt “Insajderi”, prenosi danas kosovska štampa.

 • Mladi pecali smeće na Gračanki

  Aktivisti nevladine organizacije „Mlada aktivna Gračanica“ izveli su performans na reci Gračanki čime su ukazali na važnost čistih reka.

 • Insajderi: Grabovci zadužen za nezakonite aktivnosti DPK

  Kosovski istraživački sajt Insajderi tvrdi da poseduje više od 1.000 snimaka telefonskih razgovora Adema Grabovcija, šefa Poslaničkog kluba DPK, koji su napravljeni 2011. godine i prikazuju ga kao osobu zaduženu za nezakonite aktivnosti stranke.

 • Gecaj: Albanci ne daju besu nevernicima

  Savetnik kosovskog premijera Bajram Gecaj poručio je danas da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić "nevernik" koji je još jednom dokazao da ne poznaje Albance.

 • Tahiri zabrinuta zbog "destrukcije" i "divlje gradnje"

  Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri boravi u Briselu, zbog učešća u novoj rundi dijaloga, od koje očekuje implementaciju sporazuma postignutog 25. avgusta, koji je, kako se navodi u njenom saopštenju, blokiran od strane Srbije.

 • Samoopredeljenje: Politička mafija na Kosovu

  Predstavnici pokreta Samoopredeljenje optužili su kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova (PDK) Kadrija Veseljija da su glavni nosioci organizovanog kriminala i korupcije na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane