• Makedonija: Teška saobraćajka, poginulo troje

  Protejerej Radivoj Panić, bivši prištinski sveštenik i sadašnji starešina hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, imao je jutros tešku saobraćajnu nesreću kod Đevđelije u Makedoniji.

 • Optužnica protiv gradonačelnika Štrpca

  Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić optužen je pred većem Osnovnog suda u Uroševcu da je zloupotrebio službeni položaj tako što je protivpravno povećao iznos ugovora vrednog milion i po evra za gradnju stambenih zgrada u tom mestu.

 • "Srbija će udvostručiti napore za podršku Srbima na Kosovu"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je sinoć da će Srbija u narednim mesecima udvostručiti svoje napore u rešavanju problema sa kojima se srpski narod suočava, istakavši da će se raditi  na organizacionom, reformskim i finansijskom polju a najveća pažnja biće posvećena obrazovanju, zdravstvu i Univerzitetu.

 • Pretnje poslanicima "Srpske liste"

  Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je da su pojedinim poslanicima Srpske liste upućene pretnje da bi odustali od formiranja specijalnog suda.

 • Stojanović: Srbi spremni za usvajanje amandmana

  Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je danas u Prilužju da su Srbi spremni da glasaju za usvajanje amandmana u Skupštini Kosova kako bi se stvorili uslovi za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

 • Veterani gađali Tačija flašama i uzvikivali mu "lopove"

  Rasprava o usvajanju ustavnih amandmana u kosovskom parlamentu se odvija u gotovo praznoj sali, sednicu je najpre napustio premijer Isa Mustafa, a potom i njegov zamenik i lider DPK Hašim Tači koga su veterani bivše OVK gađali flašama dok je prelazio put do zgrade vlade.

 • Poplava u Prištini

  Kiša koja je padala tokom popodneva preplavila je ulice Prištine. Trg „Majke Tereze“ je potpuno poplavljen.

 • Nastavak sednice Skupštine u 21 čas

  Nakon pauze posle usvajanja ustavnih amandmana za Specijalni sud, vanredne sednice Vlade na kojoj su usvojeni nacrti zakona za Specijalni sud, sednica Skupštine se nastavlja u 21 čas, javlja Koha.

 • Pauza u Skupštini

  Nakon troiposatne rasprave o ponovnog glasanju o ustavnim amandmanima koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine koje su počinili pripadnici OVK, kosovski parlament je proglasio pauzu, a sednica će biti nastavljena, kako je najavljeno, u popodnevnim satima.

 • Kosovski parlament danas o Specijalnom sudu

  Pred poslanicima Skupštine Kosova danas će se naći odluka o usvajanju amandmana na izmenu Ustava koja je neophodana za osnivanje Secijalnog suda za ratne zločine bivše OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane