• CPT: Ne pristajemo na iseljenje iz Prištine

  Danas ističe rok koji je Kosovska policija dala Centru za mir i toleranciju i ambulanti da se isele iz prostorija u centru Prištine. Izvršni direktor CPT-a Nenad Maksimović kaže za KIM radio da se Srbi odatle neće seliti.

 • Voz iz Zvečana naleteo na odron

  Putnički voz na relaciji Zvečan-Kraljevo naleteo je sinoć na odron kod železničke stanice Polumir, zbog čega su dizel lokomotiva i jedan vagon iskliznuli sa šina, ali niko nije povređen, saopštio je Medija centar "Železnica Srbije".

 • S.Popović: Očekujem dogovor CPT-a i policije

  Direktor kancelarije za pitanja zajednica u kosovskoj vladi Srđan Popović očekuje da će danas, u razgovoru između predstavnika Kosovske policije i Centra za mir i toleranciju, biti postignut nekakav dogovor.

 • SAD: Kosovo sarađuje sa SAD u pitanjima terorizma

  Vlada Kosova je 2011. godine nastavila da sarađuje sa SAD u pitanjima povezanim s terorizmom, dok situacija na severu Kosova otežava Prištini da sprovodi svoju vlast na tom prostoru, piše u godišnjem izveštaju Stejt departmenta o borbi protiv terorizma u svetu.

 • Aleksandar Vulin: KFOR kreće na opasnu stranu

  Šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je Beograd uputio protest međunarodnoj zajednici zbog toga što KFOR na severu Kosova blokira "alternativne puteve" što je nazvao "izlaskom iz okvira mandata".

 • SPS K.Pomoravlja:Ne protivimo se kadrovskim rešenjima

  Okružni odbor Socijalističke partije Srbije Kosovskog Pomoravlja saopštio je da se ne protivi bilo kojem rešenju koje je dogovorilo rukovodstvo patije, niti izboru za mesto šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • Žilivode: EULEKS nije našao posmrtne ostatke nestalih Srba

  EULEKS nije uspeo da nađe posmrtne ostatke tela kidnapovanih i nestalih Srba za koju se sumnjalo da se nalaze na lokaciji Žilivode, na kojoj je nedavno izbio požar, potvrdio KIM radiju Prenk Đetaj. Milorad Trifunović sumnja u rezultate pretrage.

 • Srbi iz Prištine: Centar je naš život u malom

    

  Dr Slavica Čanković zadovoljna je odlukom da se do daljnjeg odloži iseljenje Centra za mir i toleranciju u Prištini u okviru kojeg radi i ambulanta u kojoj se prištinski Srbi leče.

 • H.Tači: Vladajuća koalicija je stabilna

  Premijer Kosova Hašim Tači negirao je danas glasine da će se u septembru razići vladajuća koalicija, a da će njegova Demokratska partija ući u koaliciju sa opozicionom Alijansom za budućnost Kosova.

 • Napad na srpske povratnike u selu Grabac

    

  Oko dva sata iza ponoći grupa Albanaca iz susednih sela upala je u selo Grabac, opština Klina porazbijavši pomoćne objekte u nekoliko srpskih domaćinstava, saznaje radio Goraždevac.

 • KFOR: Sprečiti blokadu Jarinja

  KFOR je dematovao tvrdnje da merama koje preduzima na severu Kosova direktno utiče na snabdevanje osnovnim potrepštinama lokalnog stanovništva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane