• Tači ne ide u Sarajevo, ljut na Dodika

  Predsednik Kosova Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistocnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

 • Albanija otkazala učešće na samitu SEECP-a u Sarajevu

  Albanija je u znak solidarnosti s Kosovom otkazala učešće na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se 8. i 9. jula održava u Bosni i Hercegovini, potvrdio je ministar spoljnih poslova te zemlje Gent Cakaj.

 • Vučić najavio posetu Kosovu na jesen

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u narednih dan ili dva uspeti dodatno da snabde robom široke potrošnje prodavnice na KiM. U septembru ili oktobru spremam se da idem na Kosovo, rekao je Vučić. Naši nadležni organi nastaviće istragu o ubistvu Ivanovića, naveo je Vučić i istakao da veruje da će ta istraga dati rezulatat u narednom periodu.

 • Haradinaj: Kosovo važan deo Berlinskog procesa

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo važan deo Berlinskog procesa i da je kao takvo usklađeno sa saveznicima kao dodatna vrednost integracije regiona u EU, prenosi Koha.

 • Kosovska Carina negira da na Sever dolazi roba iz Srbije

  Početkom prošle nedelje, sve prodavnice, apoteke i drugi uslužni objekti bili su zatvoreni zbog "nestašice robe iz Srbije" koja je nastupila usled takse na uvoz robe iz Srbije i BiH. Ipak, u sredu ujutru na Sever je „puštena“ roba iz Srbije i od tada su prodavnice bolje snabdevene.

 • "Da su nas ostavili na miru, možda bismo se i dogovorili sa Albancima"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da bi postizanje dogovora sa Albancima bila važna tekovina za budućnost građana. Ipak, ukazuje da se ne može postići dogovor sa nekime ko kaže "morate da nas priznate u okviru ovih granica". Uvek sam govorio da je to pitanje za Srbe i Albance, da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić.

 • Helt: Veoma smo zabrinuti po pitanju vladavine zakona

  Gost jutarnjeg programa “Naše jutro”, koje se emitije na Radio Goraždevcu i RTV Kim bio je Kristijan Helt, nemački ambasador na Kosovu. On je govorio o vladavini prava, mladima i ekonomskim prilikama na Kosovu.

 • "Šta bi bilo kad bi Srbija i RS potpisale sporazum kao Priština i Tirana"

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u Sarajevu, govoreći o sporazumu o ujedinjavanju i koordinisanju spoljnih politika Prištine i Tirane, koji uključuje i zajedničke ambasade, da Pacoli kaže da sporazum u stvari predstavlja Albaniju i Kosovo kao jednu naciju. "Zamislite kada bi Srbija sada potpisala jedan takav sporazum sa RS", rekao je.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane