• Brnabić: Upozoravali smo

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Beograd sedam meseci upozoravao na moguće posledice taksi koje je Priština uvela na srpsku robu.

 • Zatvorene sve radnje na severu Kosova

  U znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, zatvorene su sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova.

 • Božović: Ubica pred lice pravde, ko god to bio

  „Institucije treba da rade svoj posao i najbitnije je da se ubica Olivera Ivanovića izvede pred lice pravde, ko god to bio“, kaže Ksenija Božović, komentarišući navode medija o raspisivanju međunarodne poternice za Milanom Radoičićem.

 • Apel SPC za pomoć stanovništvu na severu

  Eparhija raško prizrenska apelovala je na humanitarne organizacije i ostale eparhije SPC da se organizuju i prikupe pomoć za najugroženije stanovništvo na severu Kosova. Akcija se organizuje zbog, kako navode, teške humanitarne situacije uzrokovane uvođenjem takse.

 • Đurić: Hajka na funkcionere Srpske liste

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je nalog za hapšenje Milana Radojičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića poruka Srbima na Kosovu da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da, kako navodi, samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri.

 • Radnje na severu Kosova od sutra ponovo rade

  Predsednik udruženja privrednika na severu Kosova Radoš Petrović rekao je da je postignut dogovor da prodavnice, ugostiteljski objekti, apoteke, koje su prethodna dva dana bile zatvorene od sutra ponovo počnu sa radom.

 • Ljimaj pravosnažno oslobođen optužbi za organizovani kriminal

  Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovanu žalbu Specijalnog tužilaštva u predmetu protiv Fatmira Ljimaja i drugih za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja u periodu dok je Ljimaj bio ministar kosovskog ministarstva transporta, pošte i telekomunikacija (MTPT).

 • Ivanović: Stanje u zdravstvu na KiM vodi u humanitarnu krizu

  Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je da situacija u zdravstvu u tom delu Kosova "usled anticivilizacijskih taksi koje je uvela administracija u Prištini poprima obrise humanitarne krize" uz ocenu da u Prištini ne biraju sredstva "zarad ostvarivanja političkih ciljeva – etničkog čišćenja severa KiM".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane