• ZSO ni NVO ni ovlašćenja koja traži Beograd

  Zajednica srpskih opština neće biti ni ono što traže Albanci, ali ni ono što traži Beograd, piše prištinski dnevnik Koha Ditore nakon druge runde neuspešnih razgovora u Briselu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 • EU izvšna ovlašćenja za ZSO, Priština odbija

  EU je za Zajednicu srpskih opština, navodno, predvidela izvšna ovlašćenja u skladu sa Prvim briselskim sporazumom - pun nadzor u oblasti ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanog i ruralnog planiranja, saznaje "Danas".

 • Tači Merkelovoj: Ispunićemo sva tri uslova

  Kosovski premijer Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači obećali su nemačkoj kancelarki da će Kosovo vrlo brzo formirati Specijalni sud za zločine koje je počinila Oslobodilačka vojska Kosova.

 • Poseta Merkelove, pa nastavak dijaloga?

  Visoka predstavninica Evrpske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini mogla bi već sledeće sedmice da zakaže novu rundu dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, saznaje Tanjug iz izvora u Evropskoj komisiji.

 • Rok od mesec dana za uzurpatore stanova

  "Da li neko vidi koliko je teško uzurpirati tuđu imovinu", pita se Suzana Komatović koja je nasilno obila stan na Padalištu, a sada ima rok od mesec dana da se iseli.

 • “Pregovarački proces ne sme biti ugrožen”

  Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je juče da pregovarački proces između Beograda i Prištine ne sme biti ugrožen i da se nada da će EU uvideti odakle dolazi opstrukcija briselskog dijaloga.

 • Deca sa Kosova u poseti Starom dvoru

  Grupa dece iz kosovskih enklava, od trećeg do osmog razreda, posetila je danas Stari dvor u okviru dvodnevne posete Beogradu, gde će obići brojne institucije prestonice, gledati pozorišne predstave i posetiti Zoološki vrt.

 • Mustafa: Opasno ako se ne formira Specijalni sud

  Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je danas da za Kosovo nema drugog puta nego da formira Specijalni sud za ratne zločine OVK, ocenivši da bi drugačiji ishod bio "izuzetno opasan" za Prištinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane