• Vučić: Razgraničenje će jednog dana morati da bude na stolu

  Potrebni su nam hrabrost, odvažnost i odlučnost, ali je i naša obaveza i dužnost da tragamo za rešenjem kosovskog problema, a ne da stvari stavljamo pod tepih i ostavljamo budućim generacijama za rešavanje, rekao je Aleksandar Vučić na sednici Konventa o EU.

 • Savet bezbednosti UN danas o Kosovu

  Savet bezbednosti danas će razmatrati Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o radu Unmika na Kosovu za period 16. januar – 15. maj 2019. godine.

 • Godinu dana od smrti Vokrija, Ružić: Prijatelji nikad ne odlaze

  Juče je u Prištini obeleženo godinu dana od smrti Fadilja Vokrija. Nekada čuveni jugoslovenski fudbaler i igrač Partizana, poslednjih deset godina bio je predsednik Fudbalskog saveza Kosova. Na godišnjici je bio i srpski ministar državne uprave i samouprave, Branko Ružić, koji je bio Vokrijev bliski prijatelj, a upravo je njegov dolazak privukao pažnju i kosovskih medija.

 • Opozicija na Kosovu očekuje vanredne izbore u novembru

  Najbrojnija opoziciona stranka u kosovskoj skupštini Demokratski savez Kosova ne odustaje od rušenja akteualne kosovske vlade Ramuša Haradinaja, najavljujući da bi to moglo da se dogodi u septembru, a da dva meseca kasnije, u novembru, na Kosovu budu održani vanredni parlamentarni izbori.

 • Vučić i Palmer: Ono što će biti je važnije od onog što je bilo

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer razgovarali su o odnosima Beograda i Prištine. Na konferenciji za novinare poručili su da se treba okrenuti budućnosti: Ono što će se dogoditi je važnije od onoga što je bilo.

 • I Bil Klinton dolazi u Prištinu

  Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton učestvovaće u ceremoniji obeležavanja 20. godišnjice od ulaska NATO trupa na Kosovo.

 • Ana Brnabić sa Palmerom

  Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Pacoli: Dačić je izgovorio laži

  Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da je na sednici SB UN izgovorio laži.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane