• Vučić: Nadam se da će biti hrabrih ljudi da prihvate kompromis

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na panelu "Dijalog Beograd-Priština – ulaženje u srž", u okviru međunarodne konferencije GLOBSEC u Bratislavi, da se do rešenja kosovskog pitanja može doći samo kompromisom i da ono mora biti takvo da obe strane "malo popuste". Hašim Tači izjavio da sporazum može da bude postignut ove godine.

 • Tanasković za energične korake u zaštiti crkve u Novom Brdu

  S obzirom na sve naučne potvrde u vezi sa pravoslavnom pripadnošću Crkve Svetog Nikole na KiM, ne bi trebalo da bude bojazni da je Albanci uistinu mogu prisvojiti, ali je potrebno preduzeti veoma energične korake radi njene zaštite, izjavio je profesor Darko Tanasković povodom poteza vlasti u Prištini koje su ovu crkvu proglasile katoličkom.

 • Prilika za početak biznisa

  U Prištini je otvoren „Sajam za zapošljavanje 2019.“, na kome su predstavljeni rezultati nedavno uspostavljenih biznisa sa čitavog Kosova, čiji su prezenteri korisnici programa za zapošljavanje. Među njima nije bilo Srba.

 • Čižov sumnja da će biti samita u Parizu

  Stalni predstavnik Rusije pri EU, Vladimir Čižov rekao je da sumnja da će sastanak u Parizu početkom jula biti održan dodavši da se sitaucija na Kosovu ponovo pogoršala posle samita u Berlinu.

 • Vučić u Bratislavi na GLOBSEC forumu

  U Bratislavi se održava jedna od najvećih međunarodnih konferencija u Centralnoj Evropi GLOBSEC na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 • Detalji razgovora Dačića i Lavrova

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Sankt Peterburgu, da su detaljno razmatrali situaciju na Kosovu uči sednice Saveta bezbednosti UN 10. juna.

 • Dačić: Neizvesno održavanje sastanka u Parizu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas razgovarati telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kao i da će glavna tema razgovora biti Kosovo. Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, kaže da je taj razgovor priprema za razgovore u Parizu.

 • Miljana Dunđerin: Političko nasilje, grubo sam izmanipulisana

  Povodom objavljivanja fotografije Miljane Dunđerin i citiranja njenih reči u okviru izložbe “Reclamation 99” u Prištini, čiji je autor američka novinarka Loren Pis, ova umetnica se, u svoje lično ime i u ime Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”, obratila javnosti saopštenjem, navodeći da se radi o kršenju ljudskih prava i zakona.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane