• Spasovdan u Prizrenu okupio raseljene

  Danas je u crkvi Svetog Spasa u Prizrenu povodom slave ovog hrama služena praznična Liturgija, potom je izveden kulturno umetnički program kojim je završena manifestacija “Spasovdanski dani”.

 • Sputnjik: Pravoslavnu crkvu u Novom Brdu pretvaraju u katoličku

  Ostatke pravoslavne Crkve Svetog Nikole u Novom Brdu prištinske vlasti pretvaraju u trobrodnu baziliku što je veliki falsifikat, upozorava dr Marko Popović, koautor monografije posvećene toj crkvi. Deo konzervatorskih radova je već izveden, a na tabli ispred gradilišta, tvrdi Popović, prikazan je projekat obnove koji nema veze sa stvarnim stanjem.

 • Haradinaj ponavlja: Priznanje Kosova u postojećim granicama

  Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, tvrdi da nemačka kancelarka Angela Merkel nije tražila da Priština ukine nametnute takse uvećane za 100 odsto na robu iz Srbije. Haradinaj je rekao i da će na predstojećem samitu u Parizu prištinska delegacija tražiti priznanje Kosova, kao i da ne odustaje od stava da sveobuhatni obavezujući sporazum Beograda i Prištine treba da rezultira "priznanjem kosovske nezavisnosti u postojećim granicama".

 • Danas je Spasovdan

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Spasovdan ili Vaznesenje gospodnje.

 • Srpska lista u Berlinu: Interes Srba na Kosovu je mir

  Zajednica srpskih opština, dijalog Beograda i Prištine, takse, kao i trenutna politička i bezbednosna situacija bile su teme razgovora predstavnika Srpske liste i savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel Matiasa Lutenberga na sastanku u Berlinu.

 • „Zahvaljujući SAD Brže učlanjenje u NATO“

  Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa rukovodiocem podržavajućeg tima za Kosovo u okviru Ministarstva odbrane SAD-a Abigejl Robinson, kojoj se zahvalio na višegodišnjem doprinosu u procesu transformisanja KBS u vojsku Kosova.

 • "Nisu opisane krivične radnje uhapšenih na Kosovu, a to je obavezno"

  Advokati policijskih službenika uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji u opštinama na severu Kosova, predali su žalbe na odluku o produžetku pritvora. Istovremeno, kosovski ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa rekao je da se istražuje ko je naredio da se puste sirene za vazdušnu opasnost, u trenutku kada traje policijska akcija.

 • Stefanović sa potpredsednikom Interpola o zahtevu Prištine

  Zahtev Kosova za članstvo u Interpolu je u suprotnosti sa osnovnim pravilima te organizacije i dovodi do njene politizacije, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović tokom razgovora sa potpredsednikom Interpola Aleksandrom Prokopčukom.

 • Rusija pokrenula istragu o prebijanju Krasnoščekova

  Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Nikolajevna Moskalkova izjavila je u Beogradu da su nadležni organi njene zemlje pokrenuli istragu u vezi sa nedavnim prebijanjem njihovog državljanina, pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, tokom nedavne policijske akcije na severu Kosova.

 • “Umesto oslobađanje, optužnica protiv Đokića”

  Povodom najave kosovskog tužioca za ratne zločine da će podići optužnicu protvor Zorana Đokića iz Peći, za navodni ratni zločin učinjen 1999. godine, oglasio se Srpski nacionalni forum sa pitanjem šta vlasti u Srbiji nameravaju da urade.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane