• Brnabić: Neću se izviniti, rekla sam istinu o "ljudima iz šume"

  Premijerka Ana Brnabić kaže da ne oseća potrebu da se izvini za izjavu da u pregovorima sa Prištinom Beograd ima posla sa "ljudima koji su tek izašli iz šume". Ističe da se neće izviniti zbog te izjave jer smatra da je to istina. Dodaje da bi volela da nije morala da bude u istoj prostoriji sa Haradinajem, ali da je to njen posao zbog mira i stabilnosti.

 • Crna Gora: Osuđen dobrovoljac zbog zločina na Kosovu

  Nekadašnji dobrovoljac i pripadnik Vojske Jugoslavije Vlado Zmajević osuđen je pred Specijalnim većem Višeg suda u Podgorici na 14 godina zatvora, zbog ubistva četvoro civila albanske nacionalnosti tokom sukoba na Kosovu.

 • Palmer: Beograd i Priština hitno da se vrate dijalogu

  Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer kaže da je cilj sastanka u Berlinu i Parizu da se stvore uslovi da se obe strane vrate dijalogu uz posredovanje EU, koji je već doveo do Briselskog dogovora i pomaka ka sveobuhvatnom dogovoru.

 • Lazanski: Amerikanci bi blokirali rezoluciju protiv Prištine

  Spoljnopolitički komentator "Politike" Miroslav Lazanski, kaže za RTS da ne očekuje da će na sednici Saveta bezbednosti UN biti usvojena rezolucija, koja bi osudila Prištinu zbog prekomerne upotrebe sile protiv pripadnika misije UN, jer će Amerikanci to blokirati.

 • NZZ: Tači provocira EU svojim planovima "Velike Albanije"

  Predsednik Kosova Hašim Tači provocira EU svojim planovima "Velike Albanije", ističe švajcarski dnevnik Noje ciriher cajtung, kritikujući ujedno Berlin i Brisel što godinama nisu reagovali na neispunjavanje Briselskog sporazuma od strane Prištine.

 • Obeležena 15. godišnjica od ubistva Dimitrija Popovića

  Danas se navršava 15 godina od ubistva Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica, prijatelji i meštani su parastosom na gračaničkom groblju odali počast Dimitriju, a potom položili cveće i zapalili sveće ispred kapele u centru Gračanice.

 • Dogovor!?: “Ako bi Vučić rekao – glasajte za magarca, Srbi na severu bi glasali”

  “Nekome je trebao panični dan na severu Kosova. Recimo Beogradu, jer je predsednik Vučić trebalo da odgovara na neka pitanja u parlamentu, možda i nekim krugovima koji se zalažu za razgraničenje”, kazao je u emisiji “Dogovor!?”, novinar sa severa Branislav Krstić. Njegova koleginica Violeta Oroši smatra da je Kosovu potrebna borba protiv kriminala, ali da treba da se dokaže da je to zaista bila namera nedavno na severu Kosova.

 • Uskoro online srpsko-albanski i albansko-srpski rečnik

  Izrada rečnika je izrada svojevrsnog lingvističkog spomenika, i u tom smislu izrada online i ofline srpsko-albanskog, odnosno albansko-srpskog rečnika je od izuzetnog značaja, ocenjeno je na tribini posvećenoj ovoj temi, održanoj u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus”, u Kosovskoj Mitrovici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane