• Nove, ispravne brošure, bez "pošumljavanja teladi"

  Dva i po meseca nakon što je Glas Amerike objavio priču o publikacijama za srpske poljoprivrednike na Kosovu, gde im se između ostalog savetuje kako da pošumljavaju telad i uzgajaju price za gojaznost, izradjene su i distribuirane nove publikacije. Pored toga što su nove štampane na latinici, a stare na ćirilici, postoje i druge promene.

 • Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

  Ministar spoljnih poslova Slovačke i predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Miroslav Lajčak navodi da su stabilnost i napredak Srbije i regiona usko povezani sa pronalaženjem kompromisnog rešenja sa Prištinom, saopštila je Vladina Кancelarija za saradnju s medijima.

 • Maloj Maji iz Kmetovca potrebna pomoć

  Predstavnici humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu jednogodišnjoj Maji Cvetković iz Kmetovca, kod Gnjilana koja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

 • "Važno da OEBS sačuva neutralan pristup o Kosmetu"

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, situaciji na Kosovu i Metohiji, regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije.

 • Sporazum MALS-a i opština

  Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić potpisala je sporazume o razumevanju sa predstavnicima jedanaest opština za projekte koji će poboljšati lokalnu infrastrukturu kao i međuopštinsku saradnju.

 • Ukraden automobil u Mitrovici

  Nepoznati počinioci ukrali su automobil u vlasništvu kosovskog Srbina u Severnoj Mitrovici, saopštila je danas Kosovska policija.

 • Han: Evropska perspektiva može da pogura dijalog BG i PR

  Evropski komesar za proširenje Johanes Han pohvalio je uspeh Skoplja i pozvao zemlje članice EU da otvore pregovore o članstvu sa Sevrenom Makedonijom i istovremeno ukazao da takav dokaz kredibilne evropske perspektive može da posluži kao motivacija za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Podignuta optužnica za ratni zločin protiv Srbina iz Peći

  Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Zorana Đokića iz Peći, osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen tokom marta i aprila 1999. godine u ovom mestu, saopštili su iz tužilaštva. Adbvokat Ljubomir Pantović smatra da nema dovoljno dokaza za potkrepljivanje ovih optužbi.

 • Laplje Selo: “Ne tražimo krivce, već čist vazduh i vodu”

  Nepodnošljivi smrad iz reke Gračanke širi se Lapljim Selom i Preocem godinama unazad. Najteže je meštanima koji žive tik do rečnog korita, posebno u letnjim mesecima kada nivo vode opada, a temperature rastu. Oni su na ovaj ekološki problem ukazivali organizovanjem sastanka, peticijama i protestima, ali odgovora od nadležnih nema.

 • Nova smena u kosovskoj vladi

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, smenio je zamenika ministra javne uprave Bujara Nerjovaja, koji je ranije osuđen na šest meseci uslovne zatvorske kazne zbog zloupotrebe službenog položaja.

 • Ujedinjene nacije zabrinute zbog tenzija na Kosovu

  Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zabrinut je zbog tenzija između Beograda i Prištine i apelovao na sve strane da se uzdrže od zapaljivih izjava i provokacija koje bi mogle izazvati nerede. Gutereš je zatražio i da se, bez odlaganja, uklone sve prepreke nastavku dijaloga. Ovaj izveštaj će se pred Savetom bezbednosti UN naći 10. juna.

 • Tači sutra na "Bratislava forumu"

  Predsednik Kosova Hašim Tači sutra putuje za Slovačku, gde će učestvati na "Bratislava forumu", navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane