• Žalbe na odluke o pritvoru za uhapšene Srbe na Kosovu

  Advokati 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije koji su uhapšeni u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji, podneli su žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenima određen pritvor do 30 dana, a odluka se može očekivati tek naredne sedmice.

 • "Noć srpskog filma" u sredu u Gračanici

  Manifestacija ,,Noć srpskog filma“ koju je pokrenu Filmski centar Srbije, biće održana u Domu kulture Gračanica u sredu 5. juna 2019. godine sa početkom od 15:00 časova.

 • "Još jedna teška situacija je zadesila građane na severu Kosova"

  Ministarka administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Adrijana Hodžić izrazila je zabrinutost zbog situacije nastale tokom i posle akcije Policije Kosova u utorak 28.maja kada su uhapšene osobe osumnjičene za šverc, zloupotrebu službenog položaja i korupciju.

 • Graso: KFOR ne može da daje informacije u ime drugih

  Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prva rekao da je "svako bio informisan" što znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena ali ne od KFOR-a, rekao je, u intervuju za Danas Vinćenco Graso, portparol KFOR-a.

 • Stoltenberg: Sporazum iz Prespe model i za kosovsko pitanje

  Generalni sekretat NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u Skoplju da Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za ceo region kao primer koji svedoči da je moguće da se prevaziđu istorijske razlike i neslaganja, prenosi MIA.

 • Dačić sa Lajčakom: Dijalog je na reanimaciji

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je Slovačkoj na razumevanju koje ta zemlja ima u odnosu na sve probleme. Istakao je da je dijalog sa Prištinom sada "na reanimaciji", i da njegov uspeh zavisi od onih koji treba da mu udahnu novi život. Srbija je ostvarila veliki napredak u sprovođenju reformi, primetio je slovački šef diplomatije Miroslav Lajčak.

 • Vučić sa Taninom: Priština konstantno provocira i onemogućava dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Prištinu da kontinuirano povlači iracionalne i jednostrane poteze i konstantno pribegava provokacijama, što potvrđuje da tamošnje rukovodstvo sistematski radi na tome da onemogući bilo kakav dijalog sa Beogradom, navodi se u saopštenju posle sastanka Vučića sa šefom misije UN na Kosovu Zahirom Taninom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane