• Otvorena Vidovdanska likovna kolonija

  U Gračanici je večeras počela devetnaesta po redu Vidovdanska likovna kolonija. Narednih dana, desetak umetnika iz gradova širom Srbije stvaraće dela inspirisana ovim krajem, njegovom bogatom kulturom i tradicijom.

 • Đurić: Srbi imaju dva izbora 11. juna

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio da na izborima na Kosovu Srbi biraju između onih koje je predložila Srbija i onih koje nameću kosovski Albanci.

 • "Ne putujte na Kosovo, tamo je opasno"

  Vlada Velike Britanije objavila je listu 48 oblasti sveta u kojima je pretnja od terorizma visoka, odnosno, gde je velika mogućnost da putnici postanu žrtve terora. Među obeleženim teritorijama našlo se i Kosovo.

 • SPS podržao Srpsku listu

  Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije pozvao je Srbe sa Kosova da na predstojećim kosovskim parlamentarnim izborima podrže Srpsku listu.

 • KFOR obeležio Dan rodne perspektive

  "Razumevanje društvene situacije je tačka od izuzetne efikasnosti za ovu misiju ", rekao je komandant KFOR-a general major Đovani Fungo prilikom obeležavanja Dana rodne perspektive.

 • "Srbi na Kosovu građani drugog reda zbog pasoša"

  NVO "Aktiv" iz Severne Mitrovice saopštila je da pasoši Koordinacione uprave građane Srbije sa prebivalištem na Kosovu čine građanima drugog reda i da su vlasnici ovih dokumenata dodatno diskriminisani, sada i od strane Vlade Kosova ali i pojedinih ambasada na Kosovu.

 • Predsednica CIK-a upozorava stranke na kazne

  Predsednica CIK-a Valjdete Daka, upozorila je da političke partije koje se tokom izborne kampanje ne pridržavaju pravila kampanja i zakonskih odredbi mogu bit kažnjene novčanim kaznama.

 • KFOS: Glasaj i osmatraj

  Kosovska fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa Kolumbus Institutom, ponovo započinje kampanju “Glasaj i osmatraj!” i poziva građane da prijave svaku uočenu neregularnost koju primete tokom izbornog dana 11. juna, slanjem besplatnog SMS-a na broj 500 88.

 • Problemi u biračkim spiskovima

  Najmanje 150 građana iz Novog Brda, mahom srpske nacionalnosti, sa pravom glasa na kosovskim parlamentarnim izborima, skinuto je u ponedeljak 29.maja sa jedinstvenog biračkog spiska Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini, saznaje RTV Puls.

 • Gutereš: Misija UN ostaje na Kosovu

  Pozicija Ujedinjenih nacija je jasna - potrebno je da Misija UN ostane na Kosovu, izjavio je u Sankt Peterburgu generalni sekretar UN Antonio Guteres u razgovoru sa vršiocem dužnosti predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane