• Domaća kosovska jela izložena u Lipljanu

  Danas je nastavljena trodnevna manifestacija “Dani opštine Lipljan” na kojoj su predstavljena tradicionalna kulturna dobra, kosovska jela, kao i proizvodi domaće radinosti.

 • Vučić i Mustafa 23. juna?

  Politički dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da se nastavi 23. juna, kada bi u Briselu trebalo da se sastanu premijeri Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, saznaje Danas.

 • Nije zakazana skupštinska rasprava o Specijalnom sudu

  Kosovska skupština neće ni u četvrtak razmatrati amandmane koji se odnose na formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK, jer Predsedništvo parlamenta nije danas donelo odluku o tome, javljaju prištinski mediji.

 • “Mesec dana Prištine u Beogradu”

  Želimo da putem kulture i umetnosti podržimo sprovođenje Briselskog sporazuma, promovišemo saradnju i srušimo predrasude i stereotipe između Srba i Albanaca, izjavila je danas predstavnica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Jelena Džombić, najavljujući festival "Mesec dana Prištine u Beogradu".

 • Jevtić, Stojanović: Oživećemo Mušutište

  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i zamenik premijera Branimir Stojanović prisustvovali su juče, sa još stotinak vernika, interno raseljenih Srba,  obeležavanju manastirske slave u porušenom manastiru Svete trojice u selu Mušutištu u opštini Suva Reka.

 • Đurić: Neko se plaši Specijalnog suda

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da se neko od donosioca odluka u Prištini, “u političkom, a možda i u ličnom smislu”, plaši osnivanja Specijalnog suda.

 • Neizvesna rasprava o Specijalnom sudu

  Uprkos pritiscima Brisela i stavu Srbije neizvesno je kada će kosovski parlament razmatrati odluku o formiranju Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, piše prištinska štampa.

 • Formirane Radne grupe za povratak raseljenih

  U Prištini je danas održana prva međuministarska konferencija o povratku na kojoj je bilo reči o bezbednosti u Klini, formiranju radnih grupa i predstavljanju strateških ciljeva Ministarstva za povratak.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane