• Vulin i Selaković na Kosovu

  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković započeli su dvodnevnu posetu Kosovu razgovorom u Kosovskoj Mitrovici sa zaposlenima u pravosudnim organima na severu Kosova.

 • ’’Dogovor!?’’: Prizren i Peć – carski i zaboravljeni

    

  Srbi iz Pećkog i Prizrenskog okruga boje se „poštovanja zakona Kosova“ jer su im dosadašnja iskustva pokazala da se njihovi problemi u tom sistemu ne rešavaju, ističu načelnici. Ipak, navode da će implementacijom sporazuma Srbi imati veće šanse da rešavaju probleme.

 • Svi Srbi sa KiM u budućoj Zajednici srpskih opština

    

  Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin razgovorali su u Gračanici sa zaposlenima u pravosudnim organima na centralnom Kosovu.

 • Selaković i Vulin u Štrpcu

  Ministar pravde Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nastavili su danas dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

 • Završen džez i bluz festival

  U Zvečanu je sinoć završen jedanaesti po redu džez i bluz festival "Nort siti". Veče je otvorio Vlatko Stefanovski, i posle osam godina on je ponovo bio deo tradicionalnog džez i bluz festivala u Zvečanu.

 • Selaković i Vulin završili posetu Kosovu

  Posetom manastiru Visoki Dečani i razgovorom sa sa zaposlenima u srpskom pravosuđu u Štrpcu, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin završili su dvodnevnu posetu Kosovu.

 • Ragbi meč u Lapljem Selu

    

  Novoformirani ragbi klub „Roosters“ iz Prištine organizovao je u Lapljem Selu meč u cilju promocije ovog ekipnog sporta. Klub koji je osnovan pre tri meseca okuplja i Srbe i Albance ljubitelje ragbija.

 • Gračanica: Vidovdanske svečanosti od 6. do 28. juna

  Manifestacijom “Vidovdanske svečanosti 2013” tradicionalno će i ove godine biti obeležen Vidovdan u Gračanici. Novina je bogatiji kulturni program svih vidova umetničkog izražavanja, navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • Biblioteke na centralnom Kosovu bez nove lektire

    

  Narodna biblioteka u Gračanici funkcioniše u otežanim uslovima, a najveće probleme predstavljaju manjak čitaonica i neizmirene dažbine. Iste probleme imaju i isturena odeljenja u Čaglavici, Lapljem Selu i Donjoj Brnjici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane