Broj vesti u arhivi za Maj 2022: 527
Očekuje nas pretežno sunčan i natprosečno topao dan. U planinskim predelima uz promenljivu oblačnost ponegde će biti kratkotrajne kiše ili pljuskova.
  • 31.05.2022
Na Kosovu je zabeleženo šest pozitivnih slučajeva na koronavirus od 585 testiranih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. U Srbiji je registrovano 265 novih slučajeva zaraze. Jedna osoba je preminula.
  • 31.05.2022
Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je kako je dobro čuti različite glasove koji predstavljaju zajednicu kosovskih Srba, nakon sastanka sa bivšim ministrom Nenadom Rašićem, bivšom poslanicom kosovskog parlamenta Radom Trajković i Nenadom Radosavljevićem iz TV Mir.
  • 31.05.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, Srbi sa Kosova i predstavnici Srpske liste prisustvovali su polaganju zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • 31.05.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije, čime je započeo još jedan petogodišnji mandat. "U ime Кancelarije za КiM i svoje lično ime želim da u godinama pred nama nastavi da se uspešno bori za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, ali i očuvanja temeljnih principa međunarodnog prava na kojima zasnivamo našu pravednu borbu", naveo je Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 31.05.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu na posebnoj sednici Skupštine Srbije, čime će započeti još jedan petogodišnji mandat.
  • 31.05.2022
Prioriteti mog drugog mandata su mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju po polaganju zakletve pred Skupštinom Srbije i stupanju na dužnost u drugom mandatu.
  • 31.05.2022