• U Gračanici počela Radionica lutaka

  U organizaciji Doma kulture Gračanica i Dečijeg pozorišta iz Subotice u Gračanici je danas počela Radionica lutaka. Radionica će trajati do 10. maja, a najdarovitiji polaznici radionice moći će kasnije da učestvuju u luktarskoj predstavi.

 • U popis stanovništva uvršteni i Crnogorci

  Agencija za statistiku i Kancelarija premijera Kosova potvrdili su da će Crnogorska zajednica, po prvi put od proglašenja nezavisnosti Kosova, učestvovati u popisu stanovništva i domaćinstva koji će se održati 2021. godine.

 • Radionica lutaka: Možemo da izmislimo sve što želimo

  U Domu kulture u Gračanici počela je Radionica za izradu pozorišnih lutaka. Polaznici, devojčice i dečaci iz Gračanice i okoline, u prilici su da od svojih predavača nauče veštine pravljenja lutaka, a već na prvim časovima pokazuju neverovatno intresovanje i kreativnost.

 • Đurđevdan u Prizrenu

  U Prizrenu je svečano proslavljen Sveti Đorđe - hramovna slava Saborne crkve u centru ovog grada, a svoju krasnu slavu proslavio je i episkop Teodosije.

 • Goranci slave Đurđevdan

  Tradicionalnim okupljanjem na Gori pripadnici goranske zajednice slave Đurđevdan. Ovaj praznik je ujedno i Dan opštine.

 • Dačić: Nacrt rezolucije Prištine – akti bez upotrebne vrednosti

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je nacrt rezolucije kojom Priština optužuje Srbiju za genocid niz akata koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost, ali imaju za cilj da se jednostavno kaže da se njima ne sviđa tok kojim ide dijalog, odnosno da ne ide onako kako su oni planirali.

 • Danas je Đurđevdan

  Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju Svetog Georgija jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru.

 • Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu

  Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine, izjavila je portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane