• Zbog izraza "Šiptari" Vulinu preti tužba

  Nacionalni savet albanske manjine razmišlja da tuži ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog korišćenja uvredljivog termina "Šiptari" za Albance, izjavio je predsednik tog saveta Ragmi Mustafa.

 • Štrpce: Policija palicama i suzavcem na meštane

  Pripadnici specijalne Kosovske policije upotrebili su palice i suzavac protiv meštana opštine Štrpce, koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane kada je krenuo ka mestu Obe reke, javlja RTS.

 • Briselski sporazum: Šest godina posle

  U novoj emisiji "Sporazum", koja se emituje na programu TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovica svake srede od 21 čas, i ovoga puta se govorilo o potpisivanju Briselskog sporazuma  i normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

 • Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala

  "Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 • "Ženidba" u Osečini, pa "Ivkova slava" u Gračanici

  Glumci Narodnog pozorišta u Prištini izvešće večeras u Velikoj sali Narodne biblioteke u Osečini komad "Ženidba", nakon čega će se uputiti u Gračanicu. U narednih nedelju dana očekuje ih završetak rada na predstavi "Ivkova slava - Prizren 2019." i njena premijera 10. maja.

 • Međunarodni dan slobode medija

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan slobode medija. Mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku i dalje imaju iste probleme u radu.

 • Bratislav Nikolić: Napad na naše meštane je napad na opstanak

  Gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić najoštrije osuđuje prekomernu upotrbu sile od strane pripadnika specijalne Kosovske policije i napad na stanovnike opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane i samim tim zaštite svoja prava i ocenjuje da je to "napad na sve stanovnike Štprca".

 • Rokasalvo: Sloboda štampe na Kosovu raste

  “Danas obeležavamo Međunarodni Dan slobode štampe, odajemo priznanje novinarima koji rade u javnom interesu i podsećamo vlade na njihovu dužnost da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja”, saopštila je v.d. stalnog predstavnika UNDP na Kosovu Alesandra Rokasalvo.

 • Meštani: Cilj je da se život Srba u Štrpcu dovede do besmisla

  Meštani Štrpca koji su danas pokušavali mirnim protestom da odbrane svoje reke i spreče izgradnju mini-hidrocentrale, sukobili su se sa specijanim jedinicima policije Kosova. Ističu da je cilj brutalnog delovanja policije "da se život Srba u Štrpcu dovede do besmisla".

 • Rada Trajković dobila policijsku zaštitu

  Predsednica Evropskog pokreta za KiM Rada Trajković navela je Fonetu da je prekjuče dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane