• Poruka Kvinte koja se nigde ne uklapa

  Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović smatra da su zemlje Kvnte svojim saopštenjem o izborima na Kosovu htele da zamagle suštinu i poruku jedinstva koju su Srbi poslali. U razgovoru za RTS podseća da ni komisija, ni oni koji su vršili monitoring, među kojima su bili i strani posmatrači, nisu imali zamerke na izborni proces.

 • Sajam obrazovanja sutra u Gračanici

  Sajam obrazovanja pod nazivom “Dođi i informiši se“ biće održan sutra u Domu kulture u Gračanici i namenjen je učenicima završnih razreda osnovnih škola.

 • Srpskoj listi IPŽP izrekao kaznu od 6000 evra

  Prva kazna od 2000 evra izrečena je zato što su nekoliko dana pre izbora, tačnije 16. maja, u centru Severne Mitrovice, na javnim mestima tokom nadgledanja primećeni plakati političkog subjekta Srpska lista.

 • Rahim Hašimi oslobođen, ostaloj četvorici određen pritvor

  Četvorici Albanaca uhapšenih u akciji „Talas“ određen je jednomesečni pritvor, dok je Rahim Hašimi oslobođen, prenosi Gazeta Express. Hašimi je, prema tvrdnjama medija, blizak PDK, a takođe je ispitan i od strane Kancelarije specijalnog tužioca u Hagu.

 • Ali Hadri: Izjava Apostolove rasistička i opasna

  Dečanski ogranak Lige istoričara Kosova "Ali Hadri" reagovao je na izjavu Natalije Apostolove koja je zajedno sa ambasadorom SAD-a na Kosovu uputila apel da se sprovede odluka Ustavnog suda Kosova iz 2016. kojom se potvrđuje vlasništvo manastira Dečani nad 24 hektara zemlje.

 • Hramovna slava u Prištini: „Nisu nas zaboravili“

  Nakon liturgije u hramu Svetog Nikole u Prištini u dvorištu su se okupili preostali Prištevci i raseljeni koji su organizovano došli iz Niša i Beograda. „Tako blizu, a tako daleko. Kuća nam je ovde, nije zapaljena, u njoj živi jedna porodica“, kroz suze govori Zagorka Mirković.

 • Fogo: Tranzicija KBS-a će biti transparentan napor

  Komandant združenih snaga NATO-a admiral Džejms Fogo sastao se sa kosovskim ministrom odbrane Rustemom Berišom i komandantom KBS-a Rahmanom Ramom sa kojima je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

 • Posle dvadeset godina srpsko kolo u dvorištu crkve u Kosovu Polju

  Danas, na praznik Svetog Nikole u dvorištu istoimene crkve u Kosovu Polju orilo se kolo i čula se pesma. Prvi put posle dvadeset godina. U albanskom okruženju, pod prismotrom kosovske policije okupili su se Srbi, nekolicina onih koji i dalje žive u ovom gradiću, ali i njihove komšije i prijatelji iz susednih sela.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane