• Tači: Srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno

  Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ispravna i legitimna odluka kosovskih institucija, ali je dodao i da pored toga srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno.

 • Đurić: Čije firme profitiraju od taksi na srpske proizvode

  Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je da je srpskoj ekonomiji uvođenjem kosovskih taksi naneta šteta od više od 500 miliona evra na godišnjem nivou i upitao Prištinu ko je odgovoran za šverc na teritoriji KiM i čije firme profitiraju od taksi na srpsku robu.

 • Rama: Haradinaj laže

  Premijer Albanije Edi Rama rekao je da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse.

 • Ministarka Živić na sajmu špargle

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić i direktorka USAID-a Lisa Magno učestvovale su u promociji špargla, održanog danas na Trgu u Prištini, gde su učesnici bili uzgajivači špargla.

 • Inicijativa da se Preševska dolina uključi u dijalog

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa, gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi i poslanik u Skupštini Srbije iz te opštine Fatmir Hasani, uputili su inicijativu da se Preševska dolina uključi u završnu fazu dijaloga Prištine i Beograda.

 • "Ne možemo u trku a da neko ima prednost nekoliko stotina metara"

  Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak i zajednice u ostavci u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, istakao je da su očekivanja od Samita o Zapadnom Balkanu, koji je održan u Berlinu, bila različita, ali da je njegov utisak da je Samit doprineo da se ipak napravi mali korak ka onom što treba da se desi u budućnosti.

 • Veselji: Uskoro tribunal za srpske zločine

  Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da će "uskoro biti pokrenuto formiranje tribunala, koji će suditi za zločine i genocid koji je srpska država počinila tokom rata na Kosovu".

 • Haradinaj: Članstvo u NATO-u državni cilj Kosova

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je ocenio da jačanje odnosa, pojačano prisustvo u Briselu, strateška komunikacija i uključivanje Kosova u partnerske programe, predstavljaju početak puta Kosova u NATO.

 • Novinarski skup ispred MISSING-a

  Sutra na Međunarodni dan slobode medija, Udruženje novinara Srbije na Кosovu će organizovati skup ispred umetničke instalacije  MISSING u Gračanici kako bi se ukazalo na nerasvetljena ubistva i otmice, napade i pritiske na novinare i medije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane