• Drecun: Kosovu više od autonomije

  Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da platforma predsednika Srbije Tomislava Nikolića ide u pravcu da se status Kosova i Metohije podigne na viši nivo.

 • Jablanović primio poziv suda u Đakovici

  Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović potvrdio je za RTV Mir da je primio poziv da se javi Opštinskom tužilaštvu u Đakovici, jer je protiv njega otvoren predmet koji se tiče odgovornosti za podsticanje rasne, verske i nacionalne mržnje.

 • Ban Ki Mun: Što pre formirati ZSO

  Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozdravio je danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postignuti sporazum o pravosuđu i istakao da je jedno od ključnih preostalih pitanja upostavljanje Zajednice srpskih opština.

 • UNMIK: Sprečiti napade u Klini

  Zamenica specijalnog predstavnika misije UNMIK-a Dženifer Braš izrazila je zabrinutost zbog brojnih incidenata u opštini Klina.

 • Istok: Nove kuće za povratnike

  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas u opštini Istok, u selima Osojane i Tučep, porodice Maksić Srđana i Romanović Radoja, kojima je Ministarstvo za zajednice i povratak započelo izgradnju kuća.

 • "Specijalni sud važan za sve zajednice"

  Očekujem da Skupština Kosova usvoji zakon o Specijalnom sudu, kazala je poslanica Srpske liste Jasmina Živković, ističući da je to proces koji je bitan za celo Kosovo.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane