• Stojanović: Strah od prelivanja nasilja

  Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović upozorio je danas na opasnost od prelivanja nasilja na Balkanu, istakavši da treba učiniti sve kako bi se situacija u Makedoniji stabilizovala.

 • Mihajlović: Uskoro razgovori o ZSO

  Tema ZSO je neminovna i doći će na dnevni red tokom ovog meseca, u prvoj narednoj rundi razgovora u Briselu, kaže za RTS direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

 • "Ignajt" događaj u Kosovskoj Mitrovici

  Centar za mir i toleranciju organizuje u četvrtak prvi Ignajt (Ignite) događaj na Kosovu, na kojem će pet prezentera u Kosovskoj Mitrovici predstaviti svoje zanimljive priče.

 • Gorancima preti nestanak sa Gore

  „Gorance svojataju svi - Albanci, Makedonci, Bugari i Bošnjaci, a mi bespomoćni, nejaki, ostavljeni, obezglavljeni ostali smo sami, zaboravljeni, ostali smo da nas dele, sukobljavaju, zavađuju, asimiluju“, kaže Zećir Zurapi Goranac iz sela Rapče u opštini Dragaš.

 • „Zakoni o manjinama dobri, ali neprimenljivi“

  „Zakoni na Kosovu su dobri, ali su u praksi slabo primenljivi“. Ova rečenica je poslednjih godina postala glavna floskula predstavnika međunarodne zajednice i političara na Kosovu. Tako je i danas ona više puta izrečena na debati o pravima i položaju manjinskih zajednica, održanoj u Čaglavici.

 • Balje: Nije formiran sud za Srebrenicu, a formiraju sud za Kosovo

  Poslanica iz redova manjinske koalicije „Šest plus“ u Skupštini Kosova, Duda Balje rekla je danas u Čaglavici da ona neće glasati za formiranje Specijalnog suda. „Nije formiran Specijalni sud ni za Srebrenicu, a sad se formira Specijalni sud na Kosovu“.

 • Đakovčani: Kosovskim institucijama nije stalo do pravde

  “Kosovske insititucije još jednom potvrđuju da im nije stalo do prava i pravde, već zamenom teza nastavljaju da čine nepravdu”, navodi se u regovanju Udruženja Đakovčana na podizanje optužnice protiv Aleksandra Jablanovića.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane