• "Ako neće Priština, onda će UN"

  Ambasadori Nemačke i Holandije na Kosovu upozorili su vlasti da će, ukoliko ne bude formiran Specijalni sud za zločine OVK, dobiti Tribunal OUN za ratne zločine.

 • “I Srbija i Kosovo evropskim putem”

  Proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine obezbediće da Srbija i Kosovo ne mogu da blokiraju jedna drugu u evropskim integracijama, rekao je Johanes Han.

 • Tahiri: Tehnička grupa o telefonskom kodu

  Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri najavila je da će sutra i prekosutra tehnička grupa za dijalog u Briselu razmatrati pitanje korišćenja telefonskog koda za Kosovo.

 • Svedok Sokolji nije povezala optužene sa zločinom u KM

  Ni današnji svedok tužilaštva  Besa Sokolji (62) nije povezala petoricu Srba, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, sa nekim  od najtežih krivičnih dela počinjenih 1999. i 2000. godine za koja se terete.

 • Rusko odlikovanje za deda Ristu

  Risti Stanojkoviću iz sela Gotovuše u opštini Štrpce povodom Dana pobede uručen je, u ime Ruske federacije, orden Otadžbinskog rata za učešće u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

 • "Ni u jednom sporazumu se ne pominju Gazivode"

  Marko Đurić je izjavio da Beograd nema nameru da upravljanje akumulacionim sistemom Gazivode prepusti Prištini, jer se najveći deo hidro-akumulacije jezera nalazi u centralnoj Srbiji, a pitanje upravljanja se ne pominje ni u jednom sporazumu sa Prištinom.

 • Rajanovce: Jevtići čekaju pomoć za novi dom

  Četvorogodišnja Anđela Jevtić od rođenja boravi oronuloj kući čiji plafon pridržavaju tri grede. Jedina soba je ujedno dnevna, spavaća, radna i gostinska. U njoj spavaju devojčica i njena majka Marijana, a otac Časlav zbog straha da mu ne pokradu stoku noćeva u štali.

 • SNF: Zaustavite gradnju ’’motela’’

  Srpski nacionalni forum (SNF) traži od gradonačelnika Gračanice Kostića da saopšti ko je izdao dozvole za gradnju i rad "sumnjivih motela" nadomak osnovne i srednjih škola u Lapljem Selu.

 • Đurić optužio Prištinu za kršenje sporazuma

  Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Priština grubo prekršila Briselski sporazum i otkazala unapred dogovoreni sastanak u Briselu, na kojem je u utorak trebalo da se razgovara o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština.

 • Sin ubijenog Sokoljija nije optužio Ivanovića

  Svedok Enđel Sokolji (26) nije na današnjem ročištu u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici optužio predsednika SDP Olivera Ivanovića i ostalu četvoricu optuženih Srba za ubistva kosovskih Albanaca 3. februara 2000. godine u tom gradu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane