• Elektronska peticija za oslobađanje pritvorenih Srba

  Međunarodna elektronska peticija za oslobađanje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i ostalih pritvorenih Srba, pokrenuta je pre nekoliko dana. Nakon prikupljanja potpisa biće prosleđena visokoj predstavnici EU za spoljnju politiku i bezbednost Federiki Mogerini.

 • "ZSO tema sledeće nedelje?"

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da bi predstavnici EU sledeće nedelje mogli da sazovu sastanak na temu formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO).

 • O Platformi pre letnje pauze

  Platforma o Kosovu i Metohiji predsednika Srbije Tomislava Nikolića mogla bi se naći pred poslanicima najranije krajem jula ili početkom avgusta.

 • Iz helikoptera nadgledali sever Kosova

  Komandant Kfora Frančesko Filjuolo i komandant združenih snaga u Napulju, admiral Mark Ferguson helikopterom su nadletali vojne kampove Kfora na severu Kosova.

 • Pozorište traži policijsku zaštitu

  Narodno pozorište iz Prištine zatražilo je pisanim putem zaštitu od Kosovske policije zbog učestalih osmatranja i fotografisanja objekta u kojem je smešteno njihovo administrativno sedište u Kosovskoj Mitrovici.

 • Dopremljena tela ubijenih u Kumanovu

  Rano jutros iz Makedonije su dopremljena beživotna tela devet ubijenih Albanaca sa Kosova koji su stradali u oružanim sukobima sa makedonskim snagama bezbednosti u Kumanovu.

 • “Važno usvajanje zakona o Specijalnom sudu”

  Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović ocenio je da je veoma važno da bude usvojen zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, kako bi nakon 16 godina pred lice pravde stali oni koji su počinili najteže zločine na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane