• Đurić: Srbi i Albanci da prelaze bez naplate osiguranja

  Šef Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u Briselu da su razgovori koje je vodio sa prištinskom delegacijom protekli u pozitivnom duhu, ali da suprotna strana izjavama za medije ne doprinosi izgradnji poverenja.

 • Ajeti: Niko od optuženih me nije napao i vređao

  Svedokinja tužilaštva Vjosa Ajeti izjavila je na suđenju petorici Srba iz Kosovske Mitrovice da je niko od optuženih nije napao i vređao tokom incidenata koji su se dešavali u gradu 3. februara 2000 godine.

 • Danas nastavak suđenja petorici Srba

  U Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici danas je davanjem iskaza svedoka tužilaštva Vjose Ajeti nastavljeno suđenje petorici Srba među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

 • Mustafa: Mi nismo izvor destabilizacije

  Vlada u Prištini preduzima sve aktivnosti kako bi se posle oružanih incidenata u Kumanovu vratila stabilnost u region, rekao je premijer Kosova Isa Mustafa. "Mi nismo izvor destabilizacije", tvrdi Mustafa.

 • Ugljare dobilo svoju knjigu

  U Osnovnoj školi u Ugljaru održana je promocija knjige „O govoru i imenima Ugljara kod Prištine“, autora Goluba Jašovića.

 • ’’Jablanović da doživi Đakovicu kao normalno mesto’’

  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je sa gradonačelnicom Đakovice Mimozom Kusari-Ljilja o problemima povratka, infrastrukture, razvoja i ekonomske situacije u ovoj opštini. Tema razgovora bio je i Jevtićev prethodnik, Aleksandar Jablanović.

 • Danas je Spasovdan

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Spasovdan ili Vaznesenje gospodnje.

 • Tela poginulih u Kumanovu biće predata Prištini

  Makedonske vlasti predaće Prištini tela devetorice kosovskih Albanaca koji su poginuli pre dve nedelje u sukobima sa policijom u Kumanovu, među kojima i tela dvojice vođa te grupe, Mirsada Ndrecaja i Bega Rizaja.

 • Vučić: Platforma ozbiljan tekst

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je više puta pročitao platformu o Kosovu predsednika Tomislava Nikolića i da je reč o veoma ozbiljnom i obimnom tekstu.

 • “Ohrabrujemo svaki dijalog”

  Britanska ambasada u Prištini pozdravlja inicijativu predstavnika naselja Brđani u Mitrovici da počnu razgovore između srpske i albanske zajednice u cilju postizanja dogovora o povratku raseljenih lica. Ambasada je pozdravila i hapšenje napadača na srpske povrtnike u Klini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane