• ’’Roze i plavo’’ premijerno u Gračanici

    

  Polučasovni dokumentarni film „Roze i plavo“ u produkciji NVO „Komunikacijom do razvoja društva” i „Art kluba anarh“ o problemima ali i uspehu žena na centralnom Kosovu, premijerno je prikazan u Gračanici.

 • Prvomajski uranak u Gračanici

    

  U znatno manjem broju nego ranijih godina, prvomajski uranak okupio je omladinu u okolini Gračanice i ove godine. Bila je to prilika za druženje, pesmu, roštillj i hladno osveženje.

 • U susret Vaskrsu, raspored bogosluženja

  Pravoslavna crkva i njeni vernici  obeležavaju danas Veliki četvrtak, uspomenu na Tajnu ili Poslednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika, jedan od najznačajnijih dana u toku Velike ili Stradalne Nedelje kada je ustanovljena sveta tajna pričešća, najsvetija tajna evharistije.

 • Nova poslanička grupa u kosovskom parlamentu?

  Najavljena konferencija za novinare na kojoj je trebalo da se objavi formiranje nove poslaničke grupe koju, prema najavi Nenada Rašića iz SLS-a, većim delom čine srpski poslanici u Skupštini Kosova, odložena je. Šef liberala u Skupštini, Saša Milosavljević, nije informisan o novoj poslaničkoj grupi.

 • U susret Vaskrsu, raspored bogosluženja

  Pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju danas Veliki petak. Ovoga dana je, po verovanju, Isus Hristos odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata koji ga je osudio da bude raspet na krstu.

 • Svetski dan slobode medija

  Međunarodni dan slobode medija obeležava se danas širom Planete. Udruženje novinara Srbije (UNS) izdalo Proglas u kome navode da je novinarstvo u Srbiji u najtežem ekonomskom položaju u novijoj istoriji.

 • Pomoć samohranim majkama

  Povodom Vaskrsa članice neformalne grupe žena organizovale su akciju podele jaja samohranim majkama, korisnicama usluga Centra za socijalni rad u Lapljem Selu.

 • Žbogar: Objasniti sporazum građanima

  Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar rekao je da Evropa ceni odlučnost dva premijera da potpišu sporazum ali da je sada na njima i ostalim učesnicima da građanima objasne isti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane