• RIK: Na Kosovu 90 biračkih mesta

  Republička izborna komisija (RIK) je utvrdila da će se predsednički i parlamentarni izbori na teritoriji Kosova i Metohije održati na 90 biračkih mesta na ukupno 28 lokacija.

 • Vlada Kosova: Odluka OEBS-a u skladu sa Ustavom

  Kosovska vlada pozdravila je odluku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da na sebe preuzme obezbedjenje uslova za glasanje kosovskih Srba na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima.

 • Međunarodni dan rada

    

  Međunarodni dan rada - Prvi maj obeležava se danas i na Kosovu. Za radnike kosovskih institucija danas je neradan dan, dok radnici zaposleni u srpskim institucijama na Kosovu neće odlaziti na posao dva dana.

 • Rasmusen: KFOR će sprečiti destabilizaciju

  Anders Fog Rasmusen istakao je da će KFOR učiniti sve kako bi se sprečio bilo kakvu destabilizaciju na Kosovu. Dragan Šutanovac insistirao je, u razgovoru sa Rasmunsenom da snage KFOR-a obezbede nesmetano odvijanje izbornog procesa na Kosovu i Metohiji.

 • Dejanović: Postignut dogovor o izborima na KiM

  Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, koja zamenjuje predsednika Republike, izjavila je da je sa OEBS-om postignut dogovor o organizaciji srpskih parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji.

 • Ketrin Ešton pozdravlja dogovor o izborima

  Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i  bezbednost Ketrin Ešton pozdravila je danas dogovor sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju o sprovođenju srpskih izbora na Kosovu.

 • Redžepi upućuje protestnu notu komandi NATO-a

  Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi najavio je da će kosovska vlada uputiti protestnu notu komandi NATO-a jer je KFOR dopustio da kamion sa lekovima iz Rusije uđe na teritoriju Kosova na severu, objavili su prištinski mediji.

 • Ramuš Haradinaj ponovo u sudnici

  Pred Haškim tribunalom biće danas održana statusna konferencija u postupku protiv bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja i njegovih saradnika Idriza Baljaja i Ljahija Brahimaja.

 • RIK: Brojanje glasova sa Kosova i u Vranju

  Republička izborna komisija donela je rešenje kojim se predviđa da se po završetku izbora izborni materijal sa Kosova i Metohije prebrojava i u Vranju, a ne samo u Raškoj, kako je to ranije utvrđeno.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane