• TOG: Mogućnost zapošljavanja mladih i žena kroz obuku turističkih vodiča

  U Gračanici od subote traje obuka za turističke vodiče koju je u okviru projekta “Razvoj veština turističkih vodiča na Kosovu” organizovala Turistička organizacija Gračanice. Sticanje teorijskih i praktičnih znanja, iz oblasti turizma, okupilo je trideset učesnika, koji ističu, da je ovo dobra prilika za sticanje znanja i mogućnosti zaposlenja.

 • Gonđe Čauši kandidatkinja za gradonačelnicu Severne Mitrovice

  Lider PDK, Kadri Veselji, potvrdio je danas da će ova partija imati kandidate za gradonačelnika u sve četiri opštine na Severu, javlja prištinska Koha Ditore. Pored PDK, učešće na izborima je najavila i Srpska lista, ali imena kandidata ove partije još uvek nisu poznata.

 • Gračanica: Promocija knjige Milutina Živkovića

  Dr Milutin Živković predstaviće danas u Gračanici svoju knjigu „Između Velike Albanije i okupirane Srbije – Novi Pazar, Tutin i Ibarski Kolašin (1941-1944)“. Promocija je najavljena za podne u Domu kulture u Gračanici.

 • Srpska lista izlazi na lokalne izbore

  Politički predstavnici Srba sa KiM, okupljeni oko Srpske liste, izaći će na lokalne izbore za predsednike četiri srpske opštine na severu Kosova, koji su raspisani za 19. maj.

 • Server: Odluka Srpske liste može inicirati nastavak dijaloga

  "Odluka Srba sa severa Kosova, okupljenih oko Srpske liste, da izađu na lokalne izbore doneta je jer ne žele da snose krivicu za eventualni neuspeh dijaloga Beograda i Prištine”, izjavio je Danijel Server, profesor vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins, u razgovoru za Glas Amerike.

 • Savez Srba sa Kosova delovaće kao SZS

  "Farsa od izbora“ u opštinama na severu neće moći da se sakrije, kaže Nenad Radosavljević predsednik organizacije Narodna Pravda i inicijator formiranja Saveza za Srbe na Kosovu.

 • Rita Ora ponovo na Kosovu

  Svetska pop zvezda Rita Ora ponovo je ovih dana u svom rodnom gradu Prištini. Ovoga puta došla je kao ambasador Unicefa.

 • Vozilo Hitne pomoći vraćeno sa Merdara

  Sanitetsko vozilo Hitne pomoći iz Lapljeg Sela vraćeno je sa administrativnog prelaza Merdare uz obrazloženje „da nijedno državno vozilo ne sme napustiti teritoriju Kosova bez odobrenja Vlade Kosova, odnosno ministarstva zdravlja“, kazala je za RTV Kim dr Marina Marković Madić.

 • "Nova igra" Srpske liste

  Prištinski list Koha ditore piše da Srpska lista ima plan kako će učestvovati na izborima za četiri opštine, koje je raspisao kosovski predsednik Hašim Tači.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane