• Gračanica: Počela obuka turističkih vodiča

  U Gračanici je danas počela sedmodnevna obuka turističkih vodiča koju je u okviru projekta “Razvoj veština turističkih vodiča na Кosovu“ organizovala Turistička organizacija Gračanice (TOG). Učesnici obuke ističu da je ovo dobra prilika da steknu određeno znanje u oblasti turizma. 

 • Sprečen pokušaj Prištine da nastupi kao Kosovo

  Delegacija Srbije koju predvodi ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, na konferenciji u Tirani, sprečila je pokušaj predstavnika Prištine, da mimo Rezolucije UN 1244, učestvuju na skupu kao Kosovo.

 • Pacoli: Priština otvara kancelariju u Slovačkoj

  Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je da će Priština uskoro otvoriti kancelariju u Slovačkoj, te da će šef diplomatije te zemlje, koja, inače, nije priznala Kosovo, na njegov poziv posetiti Prištini u junu.

 • Poruka ministara G-7 za Beograd i Prištinu

  Ministri spoljnih poslova država članica Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) pozvali su Beograd i Prištinu da se konstruktivno angažuju na normalizaciji odnosa putem sveobuhvatnog i pravnoobavezujućeg sporazuma.

 • Kancelarija za KiM: Prištini nije stalo da zaštiti Srbe

  Kancelarija za KiM reagovala je na vandalske napade na crkvu Svete Petke u Suvom Dolu i pljačku u selu Brestovik kod Peći, u kojem žive povratnici, ističući da “institucijama u Prištini uopšte nije stalo do zaštite Srba i njihovih svetinja”.

 • "Taksa protiv interesa Srbije i Rusije"

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji boravi u SAD, ponovio je da su odnosi između Kosova i SAD dobri, a da je taksa od 100 odsto na srpsku i robu iz BiH uvedena "protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu".

 • Kosovska policija: Oštećenje imovine, izazivanje požara, napad

  Kosovska policija registrovala je u poslednja 24 sata slučajeve provale u crkvu u Suvom Dolu kod Mitrovice i u privatnu kuću u selu Brestovik kod Peći, fizičkog  napada u Gnjilanu, a zabeleženi su i požari u opštini Zvečan i Novo Brdo, saopšteno je danas iz policije.

 • “Na Rome se gleda sa predrasudama”

  Romi na Kosovu su i dalje jedna od najmarginalizovanih zajednica na Kosovu. Nijedna institucija, bilo politička, socijalna ili kulturna, se nije ozbiljno bavila prevazilaženjem ovih problema, kaže romski aktivista Gazmen Salijević povodom Međunarodnog dana Roma.

 • Status romske zajednice na Kosovu i dalje nepovoljan

  Međunarodni dan Roma je dan proslave romske kulture i podizanja svesti o problemima sa kojima se Romi suočavaju. Položaj romske zajednice na Kosovu je veoma težak, a posebno su izraženi ekonomsko-socijalni problemi, nezaposlenost i nerešeno stambeno pitanje.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane