• Ratni zločini u rukama kosovskih sudova

  Kada god su Albanci na Kosovu nezadovoljni odnosom dela međunarodne zajednice prema njima, oni se odlučuju da svoje nezadovoljstvo, pa i bes iskale nad Srbima, kaže istoričar Nemanja Starović za RTS.

 • KFOR donirao lekove Domu zdravlja u Goraždevcu

  U Domu zdravlja u Goraždevcu uručeni su lekovi za potrebe ove zdravstvene ustanove, koje je obezbedio Italijanski KFOR. Primopredaji lekova prisustvovali su komandant Italijanskog KFOR-a Djanfranko Di Marko i dr.Mirjana Drigant.

 • Srpska lista: Čudni događaji na severu

  Posle ispisivanja grafita na Ibarskom mostu i šetnje albanskih vojnika kroz Kosovsku Mitrovicu, Srpska lista je zatražila objašnjenje od Kfora zbog, kako navode, serije čudnih događaja.

 • Dačić: Daleko smo od suštine Briselskog sporazuma

  Teško je reći da se mogu ostvariti krupni koraci u bliskoj budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine, pre svega zbog Prištine i izbora za novu evropsku administraciju, ističe ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 • ’’Sporazum’’: U pogrešnom smeru?

  Skupština Kosova je pre nekoliko nedelja usvojila Platformu za dijalog o konačnom pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije. Koliko je ona doprinos obnavljanju Briselskog dijaloga i sveobuhvatnom rešenju, a koliko tačka na kraju pregovaračkog procesa kakvog smo do sada imali, pokušali su da odgonetnu gosti emisije “Sporazum”.

 • Ministarka Živić sa poljoprivrednicima u Pomoravlju

  Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Dijana Živić je u pratnji poslanika Slobodana Petrovića i drugih članova SLS-a, u opštinama Klokot, Kamenica i Ranilug, obišla šest srpskih i jedno albansko domaćinstvo.

 • Kurc: Nema rešenja za Kosovo bez podrške velikih sila

  Svako moguće rešenje kosovskog problema morati da ima podršku velikih sila, pogotovo stalnih članica Saveta bezbednosti UN, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc. Istakao je da građani Srbije moraju da budu svesni da bez jasnog napretka u odnosima Beograda i Prištine Srbija neće moći da se priključi Evropskoj uniji.

 • Grafiti “OVK” na mostu u Mitrovici

  Na severnoj strani glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici ispisani su grafiti, "OVK, Kosovo Albanija" i slični. U Kosovskoj  policiji danas je rečeno da će pokrenuti istragu u vezi sa grafitima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane