• Đurić: Priština hoće ZSO kao ljušturu

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da nije optimista kada je reč o roku koji je EU dala Prištini da izradi statut Zajednice srpskih opština. Srbija je svoj odnos prema dijalogu pokazala delima, a oni nedelima, poručuje Đurić.

 • "ZSO formirati u skladu sa Briselskim sporazumom"

  Šef za saradnju sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste Igor Simić kaže da je za Srbe na Kosovu najvažnije da ZSO bude formirana onako kako je predviđeno Briselskim sporazumom. EU dala je rok od 4 meseca za izradu Statuta buduće zajednice.

 • Đurić danas ponovo na Kosovu

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće danas, ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

 • Danas je Velika subota

  Pravoslavni vernici danas obeležavaju Veliku subotu, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka dana raspeća Isusa Hrista.

 • KM: Stacionar za pse, problem finansije

  Kosovska Mitrovica već godinama ima problem, koji se neretko rešavao na neadekvatan i nehuman način za pse lutalice. Grupa entuzijasta se okupila i osnovala Udruženje "Šapa" koje je obezbedilo stacionar za napuštene i bolesne pse, o kojima se staraju.

 • Promena etničke strukture u srpskim sredinama – albanski plan razrađen

  Zauzimanje severa Kosova i promena etničke strukture u sredinama južno od Ibra najkraće, tako izgleda plan Prištine, koji je nedavno otkrio predsednik Aleksandar Vučić. Plan Prištine je, kako je rekao, da do 2030. godine sve srpske sredine, sem Štrpca budu sa većinskim albanskim stanovništvom.

 • Zvaničnici čestitali Vaskrs

  Povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa srpski politički predstavnici u kosovskim institucijama, kao i predstavnici političkih partija uputili su čestitke vernicima.

 • Danas je Vaskrs

  Hrišćani širom sveta danas obeležavaju vaskrsenje Isusa Hrista.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane