• “ZSO obaveza Prištine i Brisela“

  Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i poslanik Srpske liste Igor Simić razgovarali sa gradonačelnikom Novog Sada Milošom Vučevićem o položaju i problemima Srba na Kosovu i Metohiji.

 • Skot: Podržavamo korake ka formiranju ZSO

  Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je da podržava korake koji su pokrenuti u cilju formiranja Zajednice srpskih opština i ocenio da je to veoma važan pomak napred.

 • Rakić: Nisu ispunjene pretpostavke za otvaranje mosta

  Insistiranje Maje Kocijančič na otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici, kako kaže "bez odlaganja", nije zasnovano ni na onome što je dogovoreno u Briselu, niti na valjanoj proceni situacije na terenu, ocenio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

 • "Banović Strahinja" će dugo živeti

  Pred večerašnju premijeru "Banović Strahinje" u Gračanici, reditelj Nebojša Bradić i glumci složili su se na konferenciji za medije da će ova predstava imati dug život.

 • “Od ubistva Ivanovića KiM upada u problem“

  “Od trenutka kada je Oliver Ivanović ubijen KiM upada u jedan problem. Očigledno ima mnogo bezbednosnih rizika koji se trude da nas nateraju da zaboravimo veliku tragediju i bacimo pod tepih ono što svi čekamo, a to je odgovor ko su nalogodavci i ubice Ivanovića“, smatra Rada Trajković.

 • Đurić: Odgovorno ćemo predstaviti našu poziciju

  "Beograd će iskoristiti svaki milimetar prostora za nalaženje kompromisnog rešenje za pitanje Kosova i Metohije", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uoči sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel danas u Berlinu.

 • "Nemačka će podsetiti na model ’dve Nemačke’"

  Nemačka neće tražiti od Beograda zvanično priznanje nezavisnosti Kosova, ali podseća na model "dve Nemačke", ocenjuje profesor Univerziteta u Bukureštu Franc-Lotar Altman uoči susreta Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel.

 • Simić: Argumenti su na srpskoj strani

  "Srbi na Kosovu očekuju teške razgovore o formiranju ZSO, ali veruju da su argumenti na srpskoj strani koja je ispunila sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom za razliku od Prištine", rekao je poslanik i portparol Srpske liste Igor Simić.

 • Merkel sa Vučićem: Srbija igra ključnu ulogu

  Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je, na konferenciji za novinare, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da se u Briselu vode važni razgovori, te da Srbija igra ključnu ulogu što se tiče Kosova, kao i Bosne i Hercegovine. "Srbija će dati sve od sebe da se izbegnu bilo kakvi sukobi na Balkanu", rekao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane