• Đurić osudio Haradinajeve pretnje

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio pretnje poslanika Alijanse za budućnost Kosova Dauta Haradinaja, koji je zapretio ratom i etničkim čišćenjem Srba na Kosovu ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske srpskim vlastima.

 • Proslavlja se Lazareva subota

  Vernici i Srpska pravoslavna crkva proslavljaju Lazarevu subotu ili Vrbicu, pripremajući se, u poslednjoj sedmici posta, za najveći hrišćanski praznik - Uskrs.

 • ’’Srbi ne mogu da budu taoci braće Haradinaj’’

  Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaja, da ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen Srbiji, Srba neće biti na Kosovu i Metohiji, navodeći da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj.

 • Tači sa predstavnicima Roma

  Povodom Međunarodnog dana Roma predsednik Kosova Hašim Tači dočekao je delegaciju iz romske zajednice, koju je predvodio poslanik Kujtim Paćaku.

 • "Herojstvo branilaca Košara večno će podsećati"

  "Herojstvo branilaca naše državne granice, koji su se junački borili za svaki metar srpske zemlje, Bitku za Košare svrstava među najsvetlije trenutke naše vojne i nacionalne istorije", saopštava na današnji dan Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 • Simić: Pojedinci žele da manipulišu "Srpskom"

  Saglasnosti, barem o tome ko je predsednik, još nema u Listi "Srpska". Naime, iako je podrška većine jasna, još nije dokumentovano ko se nalazi na čelu te, uskoro političke partije, prenosi RTS.

 • Laplje Selo bez vode zbog kvara

  Meštani Lapljeg Sela od juče su bez vode zbog pucanja vodovodne cevi. Ekipe su na terenu i očekuje se da kvar bude saniran, kažu iz lokalne samouprave.

 • Čija je Srpska lista?

  Odluka Srpske liste da se preimenuje u političku stranku mogla bi da bude mač sa dve oštrice ukoliko bi se na političkoj sceni Kosova pojavila još jedna srpska grupacija. To bi moglo da dovede i do mogućih predizbornih ili postizbornih saveza i koalicija srpskih i albanskih stranaka.

 • Pretnja blokadom manastira Visoki Dečani

  Društvo istoričara "Ali Hadri" u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija "Apiko" i "Ilirija" "posebnim nacionalnim blagom".

 • “Nema razloga za strah“

  Profesor prava na Prištinskom univerzitetu Mazlum Baraliju je povodom izjave Dauta Haradinaja da na Kosovu neće biti Srba ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen Srbiji, poručio da nema razloga za strah, jer su Albanci na Kosovu "opredeljeni ka zajedničkom životu".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane