• SNF: Genocid počinjen nad Srbima

  Srpski nacionalni forum (SNF) saopštava da je namera pojedinih albanskih ratnih i poratnih lidera da Srbiju optuže za genocid nad Albancima unapred smišljeni kontrapotez iz straha da i sami ne bi bili optuženi za genocid nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

 • Tači: Srbija de fakto priznala Kosovo

  Republika Srbija priznala je de fakto Republiku Kosovo, njene granice, dokumenta i zakone, izjavio je zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, dodajući da će formalno priznanje uslediti kao deo procesa evrointegracija.

 • EU osudila izjave Edija Rame

  EU je reagovala na izjave Edija Rame, navodeći da su neprihvatljive provokacije pošto zemlje Zapadnog Balkana napreduju svaka svojim tempom u EU integraciji.

 • Naredne nedelje ugovor o Ski centru Brezovica

  U toku naredne nedelje treba da bude potpisan ugovor o izgradnji ski centra Brezovica s francuskim konzorcijumom "MDP Konsalting" i operaterom "Kompani dez Alp", preneli su danas prištinski mediji.

 • Klina: Štrajk reakcija na ’’uvođenje reda’’?

  Aktuelno rukovodstvo tvrdi da je štrajk dela zaposlenih "reakcija na pokrenutu inicijativu za utvrđivanje odgovornosti lica koja su vodila Opštinu Klina zadnjih 15 godina i utvrđivanje načina na koji su se trošila sredstva namenjena povratnicima".

 • SDF: Utvrđeni problemi Srba, sada ih treba rešavati

  Pet problema koji trenutno muče srpsku zajednicu na Kosovu su nedovoljan ekonomski razvoj, socijalna i zdravstvena zaštita, pitanje bezbednosti i slobode kretanja i obrazovanje, zaključeno je na dvodnevnoj konferenciji “Zajednički glas – Srpski dijalog forum” održanoj u Gračanici.

 • "Izjava Rame loše interpretirana"

  Ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači rekao je da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Kosova i Albanije pogrešno interpretirana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane