• Đurić se protivi osnivanju Vojske Kosova

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić usprotivio se danas najavama formiranja kosovske vojske i smanjenju snaga pripadnika Kfora, istakavši da to ne bi bilo u interesu mira i stabilnosti i zaštite Srba u pokrajini.

 • Najavljene tužbe protiv lidera OVK

  Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji najavilo je tužbe protiv lidera OVK za zločine koje su počinili tokom 1998. i 1999. godine.

 • ’’Biće otopora, ali se sporazum mora sprovesti’’

  Primena Briselskog sporazuma o pravosuđu počela je raspisivanjem konkursa za sudije i tužioce na severu Kosova 25. marta. „Biće otpora jer nisu svi zadovoljni, ali se sporazum mora sprovesti“, kaže predsednik Apelacionog suda u Prištini Salji Mekaj.

 • Borba protiv posledica poplava

  Stručne ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Mitrovice na teritoriji gračaničke opštine vrše dezinfekciju poplavljenih dvorišta i objekata. Lokalna samouprava stambeno zbrinjava najugroženije.

 • Kostić čestitao katolicima Uskrs

  Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić čestitao je Uskrs pripadnicima katoličke veroispovesti, uz želju da im uskršnji praznici podare mir i da najradosniji praznik provedu u krugu porodica.

 • Najavljeni protesti u Prištini

  Kosovske opozicione partije Samoopredeljenje, Alijansa za Budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo najavile su da će 18 aprila održati protest u tom gradu.

 • Đurić čestitao Dan studenata

  Direktor Kancelaraije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Dan studenata svim studentima i zaposlenima na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 • “Priština neće odlučivati ko će predstavljati Srbe"

  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je sinoć da Srpska lista nije u kosovske institucije ušla da bi bila "ikebana" i najavio da će se u njih vratiti onog momenta kada bude izgledno da u kosovskoj vladi neće biti dekoracija.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane