• Dodik: Platforma – spisak želja i maksimalističkih zahteva

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je prištinsku platformu za dijalog sa Beogradom "spiskom lepih želja jedne strane" koja, kako je naveo, misli da se višedecenijski problem može rešiti tako što će svoje maksimalističke zahteve staviti na sto i reći: "Ovako ćemo".

 • Simić: Sve odluke donosićemo u dogovoru sa Beogradom

  Iako poslednjih meseci nije bilo nijednog poteza Prištine koji bi doprineo dijalogu ili kompromisu, poslednji – usvajanje Platforme za dijalog, zadao je, kažu u Beogradu, završni udarac. Kosovski Srbi zbog svega što Priština čini kako bi im što više otežala položaj smatraju da treba da napuste prištinske institucije ali dodaju će sve odluke donositi u dogovoru sa Beogradom, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

 • Slovo o jeziku: goranski govor

  Goranski govor je bio predmet proučavanja mnogih naučnika. Među brojnim istraživačima i lingvistima još uvek postoji niz nesuglasja kad je u pitanju govor Gore i njegovo poreklo.

 • Hejl: Niko mi nije prenosio poruke o nasilju

  "Sveobuhvatan, obostrano koristan sporazum između Srbije i Kosova je način da se dostigne pravednija i prosperitetnija budućnost, gde ključnu ulogu igra posvećenost uzajamnom priznanju", poruka je američkog podsekretara Dejvida Hejla nakon današnjeg sastanka u Prištini.

 • Dr Grujičić: Motivisati mlade koji žele da ostanu na KiM

  U gračaničkom Domu kulture je održana tribina „Kako mladi da ostanu na KiM“ u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić“. Cilj fondacije je da se pomogne najtalentovanijim mladim ljudima, istakla je Grujičićeva.

 • Deda: Mi za Trampa nismo posebni

  Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvaničnika, poslanik opozicione Alternative Iljir Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti „ozbiljan ukor“ tražiti i „hitno“ ukidanje nametnutog poreza na robu iz Srbije i BiH.

 • Pacoli: Verujem da će takse biti suspendovane naredne sedmice

  Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli veruje da bi sledeće sedmice kosovska vlada mogla da suspenduje takse od 100 odsto na proizvode srpskog i bosanskog porekla, ali istovremeno smatra da bi najispravnije bilo da se o njihovom ukidanju razgovara u danu kad dve strane sednu ponovo za pregovarački sto.

 • Mladim košarkašima Sloge zabranjen ulazak na KiM

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da mladim košarkašima Sloge iz Kraljeva zabranjen ulazak na KiM. Takav postupak Prištine ocenio je kao anticivilizacijski, gnusan i vredan svakog prezira.

 • "Sama sumnja razlog za izuzeće sudije Specijalnog suda"

  Samo zbog sumnje da je Vladimir Mikula, koji se nalazi na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK večerao sa advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani nekadašnje pripadnike terorističke OVK Rustema Mustafu i Sami Ljuštakua - mora doći do njegovog izuzeća, izjavio je ministar Nebojša Stefanović. Mustafa i Ljuštaku su pozvani na saslušanje pred specijalnim tužilaštvom u Hagu.

 • "Srpski narod nećemo ostaviti na cedilu"

  Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i šef diplomatije Ivica Dačić sastali su se sa patrijarhom srpskim Irinejom i članovima Sinoda. Nakon sastanka Vučić je istakao da je situacija u kojoj se Srbija nalazi teška, ali da srpski narod i srpska država neće ostati na cedilu. Imamo isto mišljenje o problemu i o načinu kako da reagujemo, kaže patrijarh.

 • Osman Karpuzi, iz albanskog zatvora u Hag

  Osman Karpuzi, nekadašnji pripadnik Oslobodlačke vojske Kosova, pozvan je na saslušanje u Specijalni sud za zločine OVK u Hagu, javljaju prištinski mediji. Karpuzi se nalazi u albanskom zatvoru zbog pokušaja ubistva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane