• Drecun: Mi ne postavljamo barijere

  Nema rešenja za Kosovo bez Srbije i ako neko misli da eventualnim proglašenjem ujedinjenja Kosova i Albanije, stvaranjem te velike Albanije može da reši kosovski problem, taj je u zabludi, rekao je za RTS predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

 • Stefanović: Glasanje u Interpolu nije otreznilo Prištinu

  Činjenica da su prištinske institucije uputile novi zahtev za članstvo Kosova u Interpolu samo je pokazatelj da ih glasanje na poslednjoj sednici Generalne skupštine, u Dubaiju, nije otreznilo, konstatovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 • Iguman Sava: Gde nema žive crkve ostaju napuštene kuće

  "Razmena teritorija koja podrazumeva razgraničenje Srba i Albanaca neizbežno vodi nestanku našeg naroda, a samim tim i ovih svetinja. Zato je veoma važno da se sačuva živo prisustvo crkve i da se ovo shvati kao proces rešavanja problema, a ne kao vreme kada treba preseći nešto preko kolena po svaku cenu", rekao je u intervjuu za TV Hram iguman Visokih Dečana Sava (Janjić).

 • Đilas: Na silu traže rešenje koje ne postoji

  Dragan Đilas, jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju, boravi na Kosovu i Metohiji. Nakon jučerašnjeg gostovanja na TV Mir u Leposaviću, Đilas je konačio u Visokim Dečanima, a danas će se u Prizrenu sastati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

 • Zajić optužen da je organizator grupe za činjenje ratnog zločina

  Pred većem za teška krivična dela Osnovnog suda u Peći, završnim rečima tužilaštva i odbrane, okončan je glavni pretres u postupku po optužnici Specijalnog tužilaštva u Prištini, kojom se povratnik u Klinu Milorad Zajić tereti da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

 • Radoičić: Ne možemo da gazimo vitalne interese Srba

  Nije govorio za medije na srpskom, ali je najgledanijoj televiziji na albanskom jeziku na Kosovu dao izjavu. "Ne možemo da gazimo vitalne interese Srba, to je sve što mogu da ti kažem", naveo je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić za Kljan Kosova.

 • Priština: Knjiga žalosti u Ambasadi Nemačke

  Povodom smrti bivšeg saveznog ministra spoljnih poslova Nemačke Klausa Kinkela, u Ambasadi Nemačke u Prištini je od danas, 6. marta 2019, od 14:00 do 16:00 časova i sutra, 7. marta 2019, od 08:00 do 12:00 časova otvorena knjiga žalosti u koju se zainteresovani građani mogu upisati.

 • Brnabić: Haradinaj baca prašinu u oči EU i SAD

  Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da kosovski premijer Ramuš Haradinaj pokušava da baci prašinu u oči Evropskoj uniji i SAD navodnim pozivom Beogradu na sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, početkom aprila u Prištini, kao i da zapravo čini sve da nikada ne dođe do nastavka dijaloga.

 • Političke krize kao pokriće za nerad

  Debata o transparentnosti rada Opštine Leposavić održana je danas u Medija centru u Čaglavici. Iako najavljeni, debati nisu prisustvovali predstavnici sadašnje, kao ni prošle vlasti u ovoj opštni, ali ni predstavnici Ministrastva za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane