• Godišnjica upokojenja igumanije Efrosinije

  Na godišnjicu upokojenja igumanije Manastira Gračanica mati Efrosinije episkop raško-prizrenski Teodosije sa monaštvom služio je parastos na monaškom groblju u Gračanici.

 • Borba za "Trepču"

  Registracija "Trepče" kao javnog preduzeća pitanje je dana, prema rečima Ramuša Haradinaja. Beograd vidi kao prepreku za to, a istovremeno Srbima nudi mesta u bordu preduzeća. Oni to odbijaju.

 • Dačić: Važna uloga Kfora na Kosovu

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i zamenik komandanta NATO Komande združenih snaga u Napulju Kristijan Žuno ocenili su da dve strane dele interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

 • Srbi sa KiM-a o „upadu na Sever“

  Čeka se povoljan trenutak za napad na Sever, upozorio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Ljudi, da se razumemo, ako neko napadne Srbe na Severu Kosova, mi to moramo vojno da branimo. Nemoj da ga branimo molebanom. Toga moramo da budemo svesni“, kazao je srpski šef diplomatije Ivica Dačić. Šta kažu Srbi sa Kosova i Metohije?

 • Više od polovine nezaposlenih žene

  Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici Verica Ćeranić kaže da većinu nezaposlenih, po njihovoj evidenciji, čine žene.

 • "Vreme je da Priština ukine takse"

  Vreme je da Priština ukine takse na robu iz Srbije da bi se odblokirao nastavak dijaloga sa Beogradom, kaže politički analitičar Skeljzen Malići.

 • Haradinaj: Beograd uzrok zastoja u dijalogu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je politika Beograda uzrok zastoja u dijalogu u Briselu. Haradinaj je na konferenciji za novinare rekao da je dijalog stvarno potreban, ali da uslovi koje postavlja Srbija za njegov nastavak nisu u duhu zemlje kandidata za EU.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane