• Jeremić: Srbija će sprečiti članstvo Kosova u SE

  Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas, posle razgovora sa generalnim sekretarom Saveta Evrope (SE) Torbjornom Jaglandom, da će se Srbija "snažno i nedvosmisleno usprotiviti" bilo kakvom pokušaju učlanjenja Kosova u SE.

 • Novicki: Nema pregovora o slobodi kretanja

  KFOR ne pregovara, nije pregovarao, niti će pregovarati u vezi sa slobodom kretanja, poručuju iz međunarodne vojne misije na Kosovu, zahtevajući bezuslovnu slobodu kretanja za misiju EULEKS-a na severu Kosova.

 • Nastavak sednice Odbora za Kosovo i Metohiju

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović zakazao je za danas nastavak 45. sednice odbora, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o dogovorima postignutim u dijalogu sa Prištinom od 22. do 24. februara u Briselu.

 • Sutra protest u Gornjem Kuscu

  U organizaciji Jedinstvene srpske liste sutra će u Gornjem Kuscu, nadomak Gnjilana, biti održan protest. Rada Trajković u izjavi za KIM radio kaže da se protest održava zbog “institucionalnog pritiska kosovskih institucija na Srbe u Kosovskom Pomoravlju”.

 • Vrtić u Lapljem Selu počinje sa radom

  Iako je više puta početak rada vrtića u Lapljem Selu odlagan, ova vaspitno-obrazovna ustanova uskoro će biti otvorena za mališane. U vrtiću “Petar Pan” u toku je upis dece uzrasta od 3 do 6 godina.

 • Jan Klif posetio KEK

  Ambasador Velike Britanije na Kosovu, Jan Klif posetio je Kosovsku elektro energetsku korporaciju (KEK) kako bi se upoznao da radom ovog preduzeća.

 • J. Krasnići: Postojali pritisci EU i SAD-a

  Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da su Brisel i Vašington uticali na kosovske institucije da se sa Beogradom vodi dijalog o tehničkim i političkim pitanjima, iako su rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ti razgovori označeni samo kao tehnički, piše danas Koha Ditore.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane