• Srbi zaustavili EULEKS

  Nekoliko vozila EULEKS-a sprečeno je sinoć u mestu Doljani, u opštini Zvečan, od strane lokalnih Srba da prođe ka administrativnom prelazu Jarinje.

 • B.Stefanović: Zaustaviti zloupotrebe Prištine

  Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će sledeće nedelje preneti evropskom posredniku Robertu Kuperu da moraju da se zaustave zloupotrebe Prištine i pokušaji nametanja kosovskih registarskih tablica i ličnih dokumenata građanima Srbije.

 • KFOR blokirao put Zvečan - Zubin potok

  Saobraćaj na putu Zvečan - Zubin potok u selu Jagnjenica u prekidu je od jutros od 9 sati zbog blokade KFOR-a na njihovom kontrolnom punktu u tom selu.

 • Klinton: SAD na svakom koraku uz Kosovo

  SAD uporno rade sa EU kako bi Srbija dobila  kandidaturu, čime će se otvoriti evropska perspektiva za Kosovo, izjavila je američka državna sekretarka Hilari Klinton u razgovoru sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom.

 • Put Zvečan – Zubin Potok slobodan za saobraćaj

  KFOR je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, javlja Tanjug.  Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati blokade.

 • G. Bogdanović: Priština obmanjuje

  Navodi da će Srbi na Kosovu i Metohiji od 1. juna morati da koriste RKS ili KS tablice i kosovska dokumenta predstavljaju provokaciju Prištine, kaže za "Novosti" ministar za KiM.

 • Sklonjena barikada, EULEKS se vratio nazad

  Tri vozila EULEKS-a, koje su Srbi sinoć blokirali na putu u mestu Doljane u opštini Zvečan na severu Kosova, posle nešto više od sat vremena vratila su se nazad u pravcu Zubinog Potoka, odnosno Jagnjenice odakle su i došli, javlja za KIM radio dopisnik sa severa Kosova.

 • Pre izbora doneti zakon o KiM

  Pre eventualnog raspisivanja srpskih pokrajinskih izbora na KiM Skupština Srbije morala bi da donose zakon o ovoj autonomnoj pokrajini, što je moguće samo promenom sadašnjeg Ustava, izjavio je za “Danas” Oliver Ivanović, državni sekretar Ministarstva za KiM.

 • Gračanica: Formiran Inicijativni odbor za Omladinski savet

    

  Omladina Gračanice i okolnih sela formirala je Inicijativni odbor, koji bi u narednom periodu trebao da pripremi neophodnu dokumentaciju za formiranje Omladinskog saveta pri opštini Gračanica. Određeni su i saradnici koji će raditi na doradi akta o osnivanju, pisanju statuta i pravilnika za funkcionisanje.

 • Hiseni: Srbija blokira priznavanje Kosova

  Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ovih dana uputilo pisma zemljama koje nisu priznale Kosovo sa pozivom da to i ne čine, jer je Priština, prihvatajući fusnotu sa referencom na rezoluciju 1244, implicitno prihvatila i pregovore o statusu, piše danas Politika.

 • Čaglavica: Srpsko-srpski dijalog o upotrebi dokumenata na Kosovu

  Na debati koja je održana u Čaglavici, o usklađivanju kosovskih i srpskih dokumenata nakon dogovora u Briselu, pokrenuta je inicijativa da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova donese detaljna i prezicna upustva i distribuira ih svim službenicima, kako bi se sprečila samovolja i slobodno tumačenje dogovora iz  Brisela od strane lokalnih policijaca.

 • Kuper: Poštovati sporazum Beograda i Prištine

  Zvaničnik Evropske unije Robert Kuper pozvao je organizatore budućih regionalnih sastanaka da poštuju odredbe sporazuma o regionalnom predstavljanju Kosova koji su u Briselu, uz njegovo posredovanje, postigli predstavnici Prištine i Beograda.

 • Ristić: EULEKS provocira Srbe

  Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da predstavnici EULEKS-a insistiranjem da samostalno kreću do administrativnih prelaza na sever Kosova provociraju Srbe.

 • Šef UNMIK-a posetio sever Kosova

  Šef UNMIK-a Farid Zarif poručio je predstavnicima Srba sa severa Kosova da sve međunaropdne misije u pokrajini treba da imaju potpunu slobodu kretanja, izjavio je načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane