• Piter Fejt posetio KEK

  Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu, Piter Fejt  posetio je postojenja Kosovske elektro korporacije (KEK) u Obiliću kako bi se upoznao sa problemima ovog preduzeća.

 • U toku saslušanje uhapšenih radnika Pošte

  Dvojica radnika "Pošte Srbije" koji su sinoć uhapšeni na prelazu Bela Zemlja trenutno se nalaze kod opštinskog javnog tužioca u Gnjilanu gde je u toku njihovo saslušanje, saznaje KIM radio.

 • Zeri: Kosovo teže do bezviznog režima

  Uslovi koje je Evropska unija postavila Kosovu za dobijanje bezviznog režima razlikuju se od onih koji su bili postavljeni drugom državama iz regiona, objavio je danas list Zeri.

 • Riker: SAD protiv izbora na severu Kosova

  Sjedinjene Američke Države se protive održavanju lokalnih izbora na severu Kosova koji nisu u skladu sa kosovskim zakonima i zvaničnici koji bi na njima bili izabrani ne bi imali bilo kakav legitimitet, izjavio je u Vašingtonu zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker.

 • Dogovor: Položaj i problemi žena na Kosovu

    

  Srpske žene sa Kosova suočene su sa problemom nepostojanja slobode kretanja, lošom ekonomskom situacijom, a mogućnosti za zaposlenje su veoma male, kazala je u emisiji „Dogovor“ KIM radija Gordana Đorić, predsednica Udruženja posovnih žena Avenija.

 • Kuper: Raspisivanje izbora na Kosovu ne pogoduje dijalogu

  Ukoliko bi Srbija raspisala izbore i na Kosovu, to ne bi vodilo dobroj atmosferi za postizanje novih sporazuma, izjavio je za Radio Slobodna Evropa posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, koji predviđa "da ćemo morati da se uskoro suočimo" sa problemom severa Kosova i to na "veoma visokom političkom nivou".

 • Oslobođeni radnici Pošte

  Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici doneo je odluku da prekine pritvor uhapšenim  radnicima „Pošte Srbije“ Draganu Martinoviću i Ratomiru Trajkoviću, saznaje KIM radio.

 • Pak: Dijalog i stabilna vlada važni za evrointegracije Srbije

  Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Doris Pak izjavila je Danasu da je za dobijanje datuma početka pregovora za ulazak u Evropsku uniju najvažnije da Srbija nakon parlamentarnih izbora ima stabilnu, funkcionalnu i proevropsku vladu i da se implementiraju svi sporazumi dogovoreni u dijalogu Beograda i Prištine.

 • K. Mitrovica: Požar u KEP banci

  Prostorije KEP banke u ulici „Kralja Petra Prvog” u severnom delu Kosovske Mitrovice izgorele su rano jutros u požaru koji je izbio oko 3 sata i 30 minuta. Povređenih nema, ali je pričinjena velika materijalna šteta, saznaje KIM radio.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane