• Stefanović: Srbi imaju pravo na srpska dokumenta i tablice

  Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je sinoć da preregistracija vozila na "KS" i "RSK" tablice i korisćenje kosovskih dokumenata nije deo briselskih dogovora i da Srbi sa Kosova imaju i imaće pravo i na srpska dokumenta i na srpske tablice.

 • Danas je 8. mart

    

  Nekada u nekom od ugostiteljskih objekata uz obilje jela i pića i obaveznu živu muziku proslavljao se 8. mart. Danas je to mnogo skromnije. Žene, iako tvrde da im je pažnja potrebna tokom cele godine, ipak obraduju se kada za ovaj dan dobiju makar i simboličan poklon.

 • G. Bogdanović: Priština pokušava ponovo da destabilizuje sever

  Dogovorom o slobodi kretanja postignutim između Beograda i Prištine nisu naznačeni rokovi za primenu sporazuma koji se tiču preregistracije vozila, odnosno vađenje dokumenata, kao što su lična karta, saobraćajna i vozačka dozvola. Zato je cilj poteza koje vuče Priština da destabilizuju sever Kosova i ponovo dižu tenzije koje su izražene u ovom delu pokrajine, kaže za „Politiku” Goran Bogdanović.

 • Odblokirani putevi na severu Kosova

  Putevi na severu Kosova opet su prohodni, nakon što su Srbi uklonili barikade na putu Zubin Potok-Zvečan, a vojnici KFOR-a se povukli i oslobodili put u Jagnjenici i Žerovnici.

 • Prekinuta sednica Odbora za KiM, nastavak 13 marta

  Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović prekinuo je sednicu na kojoj se skoro dva sata raspravljalo o letku koji je EULEKS delio građanima na prelazima na severu KiM i nastavak zakazao za utorak, 13 mart.

 • Kući: EU i SAD da spreče izbore na Kosovu

  Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući izjavio je danas, posle sednice vlade, da će održavanje izbora Srbije na kosovskoj teritoriji negativno uticati na međunacionalne odnose, kao i da te izbore treba da spreče Evropska unija i SAD.

 • Uhapšena dva radnika pošte

  Dvojica radnika "Pošte Srbije" uhapšena na prelazu Bela Zemlja. Predstavnik Pošte Srbije na Kosovu Ranđel Nojkić kaže da je hapšenje motivisano političkim razlozima.

 • Vranje: Protest zbog hapšenja kolega

  Nezavisni  sindikat policije poziva svoje članove i ostale građane da 13. marta u 11:55 sati prisustvuju protestu u Vranju povodom hapšenja petorice Srba iz Kosovskog Pomoravlja. Oko 13 sati planiran je odlazak i nastavak protesta na administrativnom prelazu Končulj, stoji u saopštenju.

 • KPS: Kosovo - tranzitno područje za šverc droge

  Kosovo predstavlja tranzitno područje za šverc droge sa istoka u zemlje zapadne Evrope, a tokom prošle godine na ovom području zaplenjeno je 96,8 kilograma marihuane, 33,1 kilogram heroina i 2,6 kilograma kokaina, navedeno je u izveštaju Kosovske policijske službe.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane