• A. Vlahiju: Lokalni izbori neprihvatljivi

  Savetnik predsednice Kosova za medije Arber Vlahiju ocenio je da je najavljivanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu ilegalno i protivustavno, a u suprotnosti je i sa međunarodnim dokumentima i rezolucijama

 • Koha Ditore: Bez lokalnih izbora na KiM

  Srbija će na Kosovu organizovati parlamentarne i predsedničke izbore, ali ne i lokalne, što će predsednik Srbije Boris Tadić opravdati Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili tehničkim nemogućnostima, piše danas Koha Ditore, pozivajući se na neimenovane međunarodne izvore.

 • Sutra godišnjica od početka pregovora

  Sutra se navršava godinu dana od kako su delegacije Beograd i Prištine počele pregovore u Briselu. Borislav Stefanović kaže da sledi najkomplikovanija faza pregovora.

 • SDP: Rešiti problem smeća u Kosovskoj Mitrovici

  Poslednjih meseci na ulicama Kosovske Mitrovice sve je vidljivije smeće na ulicama, kao i puni kontejneri. Građanska inicijativa Srbija, Demokratija, Pravda (SDP) poziva opštinske organe da se pozabave ovim problemom umesto visokom državnom politikom.

 • Kosovo sa zvezdicom na skupu u Danilovgradu

  Predstavnici Beograda i Prištine danas su u Danilovgradu prvi put zajedno učestvovali na nekom međunarodnom skupu od potpisivanja sporazuma o predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima. Ispred delegacije Prištine stajao je natpis Kosovo sa zvezdicom, prenosi Tanjug.

 • O. Ivanović: Zabrana srpskih tablica protivna dogovoru

  Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da je najava kosovskih vlasti o zabrani srpskih registarskih oznaka na vozilima u pokrajini u suprotnosti sa onim što su pregovarački timovi Beograda i Prištine dogovorili u Briselu.

 • EULEKS povukao letke

  Leci sa upozorenjem da građani Kosova od 1. juna moraju imati kosovska dokumenta su povučeni, rekla je za KIM radio porparolka EULEKS-a Irina Gudeljević.

 • OEBS u borbi protiv porodičnog nasilja

  OEBS na Kosovu započeo informativnu kampanju kojom poziva javnost da prijavi slučajeve porodičnog nasilja. Objavljene publikacije o pomoći žrtvama nasilja.

 • H. Haber: EULEKS redukovati za trećinu

    

  “Misija EULEKS će značajno biti rekonfigurisana, smanjena za trećinu, a strateškom revizijom EULEKS-a stvorićemo jaču, pouzdaniju i efikasniju misiju”, kazao je Hansjorg Haber, komandant civilnih operacija EU, nakon posete Kosovu.

 • Kvar na vodovodnoj mreži u Gračanici

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži Gračanica, Novi Badovac, Laplje Selo i Preoce od jutros su bez vode. Iz Opštine Gračanica obećavaju da će kvar biti otklonjen u toku dana.

 • Opštine sa severa ne prihvataju preregistraciju vozila

  Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova ne prihvataju da se od 1. juna sva vozila preregistruju na KS i RKS tablice i traže dodatna objašnjenja o detaljima sporazuma o slobodi kretanja postignutog u dijalogu Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane