• Advokati posetili uhapšene Srbe

  Advokati petorice Srba iz okoline Gnjilana, koje je 25. februara uhapsila Policija Kosova, posetili su po prvi put klijente i kazali da se sa njima korektno postupa u pritvoru. Jedan od advokata Dejan Vasić u izjavi za radio KIM kaže da se istražni postupak nastavlja.

 • EULEKS: Hapšenja u Vučitrnu

  Kosovska policija uhapsila je u Vučitrinu četiri osobe koje se sumnjiče za razna krivična dela, saopšteno je iz EULEKS-a.

 • Mapa Srbije bez Kosova skinuta sa sajta EU

  Mapa na portalu Evropske unije na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova od danas je postala nedostupna korisnicima interneta, a iz Brisela poručuju da su radovi na osvežavanju stranice u toku.

 • S. Božović: Lokalni izbori i na KiM

  Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović prenela je predstavnicima lokalne samouprave na severu KiM da će lokalni izbori biti raspisani na celoj teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju. To je nakon sastanka s predsednicom Parlamenta novinarima potvrdio predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

 • B. Stefanović: Izbori ne garantuju opstanak institucija

  Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da sve više jača front država u međunarodnoj zajednici koje se protive održavanju izbora na KiM, ali da je uveren da će Srbija, imajući u vidu Ustav, zakone i Rezoluciju 1244, doneti najbolju moguću odluku. On je kazao da lokalni izbori nisu garancija da će opstati srpske institucije na KiM.

 • D. Dobrić: Nadamo se lokalnim izborima

  Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izrazio je nadu da će izbori koje će 13. marta raspisati predsednica Skupštine Srbije biti održani i na teritoriji Kosova i Metohije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane