• Jelko Kacin u Prištini

  Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović sastaće se danas u Prištini sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom.

 • Jelko Kacin: Srbija će morati da se dokaže

    

  "Ne tražimo krupne reči, tražimo rezultate" poručio je u Prištini izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, nakon sastanka za zamenikom premijera i ministrom za lokalnu upravu i administaciju Kosova Slobodanom Petrovićem.

 • K. Del: Kandidatura dobra vest ali ne i najava održavanja izbora

  Kandidatura Srbije za ulazak u Evropsku Uniju je dobra vest i za Kosovo i ceo region, ocenio je američki ambasador na Kosovu Kristofer Del, gostujući u emisiji "Slobodno sprski". Del je rekao da bi organizovanje izbora na Kosovu  predstavljalo direktno i flagrantno kršenje Rezolucije 1244.

 • D. Dobrić: Zatražićemo raspisivanje izbora na KiM

  Predsednici skupština četiri opštine sa severa Kosova sutra će predsednicu republičkog Parlamenta Slavicu Đukić Dejanović upoznati sa rezultatima referenduma i zatražiti raspisivanje izbora KiM.

 • Zvečan: Granica sa Srbijom neprihvatljiva

  Odbornici opštine Zvečan ponovili su na današnjoj sednici skupštine da se ne slažu sa uspostavljanjem granice sa Srbijom na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, uvođenjem kosovske carine i uspostavljanjem rada kosovske granične policije.

 • Oprečno o radu opštine Gračanica

    

  Prema podacima Udruženja poslovnih žena Avenija, 41,6 odsto ispitanih građana nezadovoljno je radom lokalne samouprave u Gračanici. Zamenik gradonačelnika opštine Gračanica Igor Aritonović sumnja u verodostojnost ovih podataka.

 • Seljimi: Ostaju samo institucije po Ahtisarijevom planu

  Prema Rezolucji 1244 prisustvo srpske vlasti na Kosovu je zabranjeno, tako da mogu da ostanu samo one one institucije koje su predviđene Ahtisarijevim planom, kaže za KIM radio zamenik ministra inostranih poslova Kosova Petrit Seljimi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane