• L. Maljazogu: Srbija odradila domaći zadatak

  Leon Maljazogu, politički analitičar iz Prištine u izjavi za KIM radio ocenjuje da je dobijanjem statusa kandidata Srbija „odradila domaći zadatak“, ali dodaje da SrbijI tek predstoji ispunjavanje drugih uslova među kojima je i približavanje odnosa sa Prištinom.

 • K. Pantić: Beograd popušta pod pritiscima i ucenama

  Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da „mu je drago što je Srbija konačno dobila status kandidata za članstvo u EU a pokazalo se da barikade i Srbi sa Kosova i Metohije nisu bili problem, već je jedini uslov bio da Vlada Srbije faktiči prizna nezavisnost Kosova pristankom da institucije iz Prištine budu predstavljene na regionalnim skupovima“.

 • EULEKS zaustavljen kod Zvečana

  Kolona vozila EULEKS-a sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvečan - Zubin Potok.

 • Stefanović: Nastavak dijaloga posle izbora

  Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen posle parlamentarnih izbora i formiranja vlade u Srbiji, izjavio je šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović.

 • Obijena crkva u Stanišoru

  Crkva Svetog Georgija u Stanišoru u Kosovskom Pomoravlju obijena je tokom prošle noći, a provalnici su iz nje odneli novac, potvrđeno je KIM radiju u kosovskoj policiji.

 • Žbogar: Kosovo da poboljša vladavinu prava i smanji korupciju

    

  Specijalni predstavnik EU i šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je u emisiji “Dogovor!?” KIM radija da sada na Kosovu ima izgleda za evropsku budućnost više nego ikada ranije, ali da ono, da bi napredovalo na putu evrointegracija, mora napraviti ozbiljan napredak na polju vladavine prava.

 • Stefanović: Pregovori posle izbora

  Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da nastavka tog dijaloga neće biti dok se ne završe izbori u Srbiji.

 • Tači: Dug put Kosova do EU

  Premijer Kosova Hašim Tači kaže da je studija izvodljivosti prvi korak ka integraciji Kosova u Evropsku uniju. Ipak, ističe da će put do ulaska u EU biti dug.

 • Kosovo od ovog meseca sa zvezdicom

  Kosovo bi već ovog meseca moglo da postavi tablicu sa zvezdicom na regionalnim skupovima jer bi Vlada Srbije trebalo već iduće nedelje da potvrdi sporazum koji su postigli Borko Stefanović i Edita Tahiri u Briselu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane